Küngös

2016.08.29. 15:12

Új kemence a faluban

Küngös- A falunapon helyezték üzembe az új közösségi sütő kemencét, amiben nemcsak kenyeret, de húst is lehet sütni.

Balla Emőke

Az augusztus 20-i falunap hagyomány Küngös életében. Az idei programok kiegészültek az új kemence avatásával. A négy tűzterű, három millió forint értékű kemencét a Balatonendréden élő Papp Lóránd és édesapja, Papp Lajos kemenceépítő mesterek ajándékozták Küngös lakosainak.

A kemencét Dusicza Ferenc református lelkész és Beke Zsolt katolikus plébános áldották meg, majd Szabóné Németh Borbála pedagógus megsütötte a két nagy kenyeret. A kemencében később húst is sütnek, szilvalekvárt főznek; azt szeretnék, ha a szabadtéri kemencét a helyi civil szervezetek is használhatnák, elsajátítva annak szakszerű működését, mondta Szabó Gergely polgármester.

Csepregi Éva falunapi fellépését kicsik és nagyok is élvezték Fotó: Stiger Ádám

A délelőtti programra főként az idősebbek látogattak el, vittek recepteket, megosztották egymással kenyérsütési tapasztalataikat, a délutáni programon a falu apraja-nagyja jelen volt, a rendezvényen több mint kétszázan vettek részt. Nagy sikert aratott a falunap sztárfellépője, Csepregi Éva, de a helyi előadókat is lelkesen fogadta a közönség.

Márkusné Polcsik Ágnes és Puskás Ádám néptáncolt, Varga József nótákkal, Magic Hajnalka bűvészműsorral szórakoztatta a küngösieket. Fellépett a Csiporgó zenekar, az Eszterlánc mazsorett együttes, Erdélyi Csilla és Szelle Szilárd operett és musical műsort adott elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!