Lóerő

2012.08.03. 06:32

Bakony-túra veteránmotorokkal

Devecser - Az MZ Club Hungary motoros tagjai immár nyolcadik alkalommal találkoztak, hogy együtt túrázzanak a Bakonyban.

Tóth B. Zsuzsa

Horváth László szervezőt és a túra csaknem hatvan résztvevőjét Ékes József is köszöntötte. A térség országgyűlési képviselője visszaemlékezett a 60-as, 70-es évekre, amikor az MZ, a Trophy és a többi motor hatalmas szenzáció volt egész Európában, majd azt követően jöttek a Pannóniák, amelyek abban az időben mind valóságos motoros csodák voltak. Az országgyűlési képviselő a felvonult gépeket látva elismerését fejezte ki, hogy valamennyi jól karbantartott motor, és minden bizonnyal hosszú ideig használhatóak lesznek.

Kovács László, Devecser alpolgármestere meghívta a motorosokat a Makovecz Imre tervezte lakóparkba, ahol megtekinthették a közelmúltban átadott sportpályát és a most épülő ökumenikus kápolnát. Méltányolta a találkozó szervezettségét és emlékezett a segítségnyújtásra, amely az elsők között érkezett a motorosoktól, amikor Devecsernek szüksége volt rá. Hangsúlyozta, az MZ Club is hagyomány- őrzés, a motorosok megpróbálják, néha erőn felül is, karbantartani technikai csodáikat és a Bakony-túra szintén hagyományőrzés, mivel a motorosok nemcsak elhaladnak a térség természeti képződményei, történelmi emlékhelyei mellett, hanem megállnak ott és meg is tekintik azokat.

A vendégek elsőként Úrkúton az őskarsztot tekintették meg, onnan Herendre vezetett az útjuk a vasparipákkal, a porcelánmúzeum vendégei voltak. Cseszneken a várral ismerkedtek, a bakonybéli ebédet erdei motorozás követte Bakonybéltől a Kőrishegyig. Huszárokelőpusztától Farkasgyepűig erdei motorozás várt mindenkire és estére a csapat újra az ajkai Parkerdőbe ért. Másnap a motorosok a Bányamúzeum megtekintése után ismét ellátogattak Kolontár-Devecser vörösiszap sújtotta területeire, majd a sümegi várba kirándultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!