A bajnokság ötödik helyéről kezdik a futamot

2023.08.02. 07:00

Veszprém-rali: Osváthék nyomják, csinálják

Az Osváth Péter-Adorján Szabolcs (Skoda Fabia Rally2 EVO) kettős nagy erőkkel készül a számukra hazainak mondható hétvégi Veszprém-ralira, a murvás pályákra. A bajnokság ötödik helyéről kezdik a futamot, és sem eső, sem hőség nem lehet számukra akadály Veszprémben.

Osváthék a legjobb eredményre törekednek a hétvégén Fotó: Larocco

- Egész jól állunk, az ötödik helyen vagyunk a bajnokságban, és nagyon várjuk a Veszprém Rallye-t - nyilatkozta a pilóta a verseny hivatalos honlapjának. - Ez a futam mindig nagy vízválasztó a defektek miatt: minden versenyen azt mondjuk, hogy defektet csinálni lehet, nem kapni, de itt egy kicsit másabb a helyzet. A veszprémi pályákon nagyon kell nyomni, az is kérdés lesz, hogy mennyire lesznek sárosak a gyorsok, milyen lesz a talaj. Ez a futam nem kíméli az autót, három aszfaltos ralin nem kopik annyit a gumi, mint itt, de azért nagyon szeretem ezt a versenyt.

Arra a felvetésre, korábban azt nyilatkozta, hogy jobb lenne a versenyek elején futni a jó időket. Ez most sikerülni fog? 

- Az első gyors után meglátjuk, megpróbálok tényleg odafigyelni - fogalmazott a versenyző. - Az akkori idő nem volt rossz, főleg a defekt után és a végére szép eredmény lett. Szeretném ezt megismételni, jó lenne az első ötben lenni, de néztem, hogy tizenkilenc autó indul, az első tízbe bekerülni is nehéz lesz. Mostanra ebben a kategóriában mindenki nagyon felfejlődött, szinte ki lehet sorsolni az első öt-nyolc autót. A versenyautók se mennek tönkre, csak sofőrhiba vagy defekt változtathat ezen, de nagyon extra műszaki probléma nem lehet, maximum valaki felborítja az autót, akkor…

A veszprémi körülményekről elárulta, szeretné, ha a verseny ideje alatt nem esne az eső, és a Lőtéren nem kéne dagonyázni vagy nem lenne harminchárom fok.

- De ez nem kívánságműsor - mondta Osváth Péter. - Mi minden körülmények között nyomjuk, csináljuk és megpróbáljuk a legjobb eredményt elérni! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!