MKB (törlés)

2006.03.08. 12:20

A kézis BL-ben: MKB-Pamplona

Bécs, Veszprém - A baszk Portland San Antonio Pamplona csapata lesz az MKB VKC ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elõdöntõjében. Az elsõ mérkõzés Veszprémben lesz március 25-én, szombaton.

Mórocz Zsolt

- Nem akartuk a Ciudad Realt, de szerettük volna a Flensburgot, végül a kettõ között megkaptuk a Pamplonát - kommentálta lapunknak a sorsolás végeredményét Zdravko Zovko, az MKB horvát vezetõedzõje. - Kiváló játékosok alkotják a baszk sztárcsapatot: a kapuban Hvidt és Svensson, a mezõnyben a világ legjobb játékosa, Balic mellett Garalda, Rocas, Boesen, Lozano, Juan Pérez és Lubej a Pamplona erõsségei. Kedvezõnek tartom, hogy itthon kezdjük a párharcot.

- Egy-egyre ál a párharcunk a Pamplonával, és a számok szerint most újra a mi sikerünk következne - jegyezte meg egy mosoly kíséretében Csoknyai István, az MKB edzõje, aki a pályán élte meg a korábbi csatákat a spanyol bajnokkal. - Mindkét gárdát kiváló játékosok alkotják, de felkészülünk, és mindent megteszünk a döntõbe jutásért. Még "éhesek" vagyunk, vágyunk a további sikerekre...

- Három kiváló csapat közül kihúztuk a legjobbat, hiszen mégiscsak a Pamplona búcsúztatta el az elmúlt hétvégén a címvédõ Barcelonát - mondta Pásztor István csapatkapitány.
- Hasonló erõsségû két csapat párharcát élvezheti majd a közönség - állapította meg Vlado Sola. - Kiváló a baszkok védekezése, türelmesen, pontosan támadnak, de ez kedvezõbbnek tûnik számunkra, mintha belehajszolnának minket egy nagy rohanásba. Még nem játszottam a Pamplona ellen, de Balic ellen sokszor. Ismerem az ellenfél játékosait, nem tartok tõlük. Örülök, hogy így alakult a helyzet. Olyan lesz, mint a Montpellier elleni csatánk: 50-50 százalék a továbbjutási esély.
- A Ciudad Realt akartuk elkerülni, és ez sikerült - mondta Csonti Rudolf. - Sztárcsapat a Pamplona is, nagy derbiket vívunk majd ellenük, akárcsak a múltban.

- A Magyar Televízió mûsortervének ismeretében várhatóan március 25-én 16.15 órakor játsszuk az elsõ mérkõzést - tájékoztatta lapunkat Németh Csaba. - Rendkívül besûrûsödött a programunk, hiszen ezen a napon a Komlóval, 29-én pedig a Szegeddel kellene bajnoki meccset játszanunk. A komlóiakkal már megegyeztünk a halasztásról, és erre fogjuk kérni a szegedieket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!