MKB (törlés)

2006.03.03. 15:49

Nagyon felkészülnek a csatára

Veszprém - Gõzerõvel készül az MKB a Montpellier elleni kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntõ visszavágójára, melyet szombaton 16.15 órakor rendeznek Veszprémben.

Mórocz Zsolt

Egész héten jó hangulat uralkodott a sportirodán és az öltözõben, köszönhetõen annak, hogy a vasárnap Franciaországban lejátszott elsõ találkozón itthon ledolgozható, mindössze kétgólos veresé- get szenvedtek a veszprémiek (23:21).
Bizakodó, de nem elbizakodott a hangulat az MKB háza táján, ahol a vezetõk a franciák fogadására, a játékosok a várhatóan pokolian nagy csatára, a szurkolók pedig a hangulat végletekig történõ fokozására készülnek.

- Nagyon korrekt ellátásban volt részünk Montpellierben, amit szeretnénk viszonozni a franciáknak - mondta Németh Csaba, az MKB szakosztályvezetõje, aki a kedd esti edzésen bemutatta a csapatnak az eljövendõ idõszak nagy veszprémi játékosát, kisfiát, a most még mindössze háromhetes Bulcsú Botondot. Nos, a csöppséget egyáltalán nem zavarta a csarnokban a labda pattogása, békésen szunyókált édesapja karjában.
A kérdésre, hogy mi lehet egy kapus és egy átlövõ (Németh Csaba felesége, Nagy Csilla az Alsóörs SE gólvágója) gyerekébõl, kapásból válaszolta: balkezes átlövõ!

Ami Bulcsú Botond elõdjét illeti: Kiril Lazarov könnyített edzésmunkát végzett a hét elején, Csoknyai István külön foglalkozott a macedón bombázóval. Montpellier-ben nem bántak kesztyûs kézzel Kiróval, és ez nem múlt el nyomtalanul, ugyanis megsérült a könyöke, így pár napig nem foghatott labdát.
Szokásos koreográfia szerint készülnek a veszprémiek a visszavágóra. A hétfõi pihenõnap után kedden és csütörtökön kettõ, szerdán és pénteken egy edzést vezényel játékosainak Zdravko Zovko vezetõedzõ. Az esti foglalkozások most is videózással indulnak, melynek során a szakemberek a csapat elé tárják azokat a taktikai variációkat, melyeket késõbb a küzdõtéren gyakoroltatnak velük szinte kifulladásig.

- Nagy háború volt, két védekezõ csapat ádáz csatája - emlékezett a kinti összecsapásra Zovko mester. - Úgy érzem, szombaton sem lesz nagy különbség a két csapat között, de remélem, hogy mi fogjuk diktálni a tempót, és uraljuk majd az eredményt. Ehhez még fejlõdnünk kell támadásban, legalább harminc százalékot. Semmi nem múlott Franciaországban az odalátogató több mint háromszáz magyar szurkolón, és itthon sem lesz ez másképp. Sõt, Veszprémben õk lesznek nagy többségben, és ezt ki akarják használni kedvenceik támogatására.

- Remport Csaba irányításával kész programot állított össze a fan club - tájékoztatta lapunkat Donát Tamás, az MKB sajtófõnöke. - A szurkolók mûsora 15.20 órakor kezdõdik, és érdemes lesz idejében kijönni a csarnokba, mert a korán érkezõket dudával fegyverzik fel. Hallható lesz az MWP zenekar, amely a kézilabdagála zenéjét szerezte, és erre az alkalomra kicsit átírva adják elõ a számot. Eltér majd a szokottól a játé- kosok bevonulása is, azután a klub nevében Pásztor István csapatkapitány mezt ad át a szurkolók képviselõjének, mint a csapat nyolcadik emberének. Dobpárbaj, szurkolói játékok és más érdekességek is fokozzák majd a han- gulatot, ami igazán negyed ötkor ér a tetõfokára, amikor az orosz játékvezetõi páros jelt ad a kezdésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!