MKB (törlés)

2006.05.23. 14:37

Mi vagyunk a legjobbak!

Veszprém - Nehéz sorozat végén szerezte meg a bajnoki címet az MKB férfi kézilabdacsapata, amely a három gyõzelemig tartó döntõben 3:2-re gyõzött a Szeged ellen.

Mórocz Zsolt

A mindent eldöntõ ütközet elõtt rendkívül kiegyenlítettnek tûntek az erõviszonyok. Ugyan a pályaelõny a veszprémiek sikerét sejttette már a sorozat kezdete elõtt, ám a végére feljöttek a Tisza-partiak.

Az MTD-bajnoki döntõ elsõ összecsapását meggyõzõ játékkal, nyolc góllal nyerte a címvédõ (33:25), és ekkor sokan úgy vélték, három meccs alatt eldõl a bajnoki cím sorsa.

Aztán Szegeden rosszul játszott az MKB, és a Pick megnyerte a második derbit (27:23).

Az újabb veszprémi találkozón jól kezdtek Pász- torék, majd valami elromlott a bajnokcsapat gépezetében, amely így is nyerni tudott (36:32).

A negyedik meccsen aztán úgy tûnt, gödörben van az MKB: csütörtökön a Pick átgázolt a veszprémieken (31:21).

Ilyen elõzmények után nem csoda, hogy az esélylatolgatáskor óvatosabban fogalmaztak a királynék városában a sorsdöntõ ötödik összecsapás elõtt. Vasárnap aztán a veszp- rémiek bebizonyították, hogy méltók az aranyéremre, amely a klub történetének 15. NB I-es bajnoki címe, sorozatban pedig a hatodik elsõsége. (Elõbbi új magyar csúcs, utóbbi a Bp. Honvéd SE 1963-1968 közötti rekordjának beállítása.)

Nem azért érdemlik meg az aranyat, mert a két csapat összevetésében eggyel többször gyõzték le hazai pályán a Szegedet, hanem ahogy tették azt mindkét alkalommal, amikor igazán nagy volt a tét: az alapszakasz (28:21) és a rájátszás (27:19) végén.
A bajnokságot eldöntõ meccsen olyan játékkal nyert az MKB, amely miatt Európa-szerte okkal rettegnek a veszprémi csapattól.

- Minden csapatrészében jobb volt az MKB, gratulálok a veszprémieknek, akik megérdemelten lettek bajnokok - nyilatkozta lapunknak a döntõ után Skaliczki László szövetségi kapitány.

- Ismét bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a legjobbak! - jelentette ki Gál Gyula, a hazaiak válogatott beállója.

- Most fordítva történt meg az, ami legutóbb Szegeden. Hamar megadtuk magunkat - kesergett Mezei Richárd, a Pick csapatkapitánya.

- Nehéz volt talpra állni csütörtök után, ám idén talán elõször nyújtottunk jó teljesítményt folyamatosan, a találkozó elejétõl a végéig - állapította meg Pásztor István, az MKB csapatkapitánya.

- Sajnos nem tudtuk hozni azt a jó játékot, amit otthon. Remélem, a Magyar Kupá- ban visszavágunk - mondta Ilyés Ferenc.

- Elértük a célunkat, mert kijött végre az a teljesítmény, amiért egész évben dolgoztunk - vélekedett Iváncsik Gergõ.

- Számítottam rá, hogy hazai pályán az MKB felszívja magát, mégis szorosabb meccset vártam. Titkon bíztam a gyõzelmünkben, ezért most csalódott vagyok - beszélt érzéseirõl Bakos Dávid, a szegediek veszprémi nevelésû jobbátlövõje.

- Rossz sorozat után végre jól védtem, ugyanis az elmúlt idõszakban családi problémám volt, ami kihatott a teljesítményemre. A szegediek is kitettek magukért, de mi ma nagyon jól védekeztünk - összegzett Vlado Sola, az MKB horvát kapusa.

- Bebizonyosodott, hogy csütörtökön csak rossz passzban voltunk, összességében pedig jobbak vagyunk - fogalmazott Kiril Lazarov, aki idén a Bajnokok Ligája gólkirálya volt.

- Nagyon jó csapat a Szeged, de mi erõsebbnek bizonyultunk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy a vereség idején is mellettünk álltak. Mindenkinek hálás vagyok, aki hozzásegített az újabb magyar bajnoki aranyéremhez. Küzdeni fogunk, hogy a Magyar Kupát is megnyerjük - mondta Jevgenyij Lusnyikov, aki a jó védekezés mellett gólt is lõtt vasárnap.

- Játékosként könnyebb volt - állapította meg Csoknyai István, aki edzõként el- sõ aranyérmét nyerte. - Új pályámon szeretnék még sok sikert elérni.

- Gratulálok csapatunknak az egész éves munkához. Boldog vagyok, hogy sikerült sorozatban hatodszor is bajnoki címet nyerni. Köszönöm közönségünk nélkülözhetet- len segítségét - nyilatkozta dr. Hunyadfalvy Ákos, az MKB társadalmi elnöke.

A döntõ elõtt Cseh László világbajnok, olimpiai ezüstérmes úszó végezte el a kezdõdobást
.- Fantasztikus élmény volt számomra ez a meccs. Remek hangulat volt a lelátón, remélem, ilyen lesz a budapesti úszó Európa-bajnokságon is - jelentette ki a világhírû sportember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!