Telekom Veszprém

2009.02.24. 07:29

Mocsai értékel

<b>Montpellier, Veszprém</b> - Vasárnap nagy lépést tett az MKB Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé vezető úton. Az együttes remekül játszva hozott el két pontot a francia Montpellier ott- honából.

Horváth Gábor

Egy hihetetlenül kemény mérkőzésre készült a veszprémi kézilabda-együttes a BL középdöntős küzdelmeinek második fordulójában. A játékosok, a szakvezetés és a szurkolók is tudták, hogy a Montpellier otthonában szerzett pontok meghatározóak lehetnek a továbbjutás szempontjából, ugyanakkor azzal is tisztában volt mindenki, hogy a siker bravúrkategóriába tartozik.

A csapat aztán ellentmondást nem tűrően lépett pályára Franciaországban, a veszprémiek elszántsága és taktikája egyszerűen letaglózta a vendéglátókat, akik a mérkőzés közben képtelenek voltak változtatni és kiütés erejű vereséget szenvedtek (24:30). 

A vendégcsapatból kiemelkedett Dejan Peric teljesítménye, az ellenfelet megbabonázó kapitány a rengeteg ziccer és távoli lövés mellett két hétméterest is hatástalanított. Nikola Eklemovic hozta az utóbbi időben mutatott fantasztikus formáját, remek produkciót nyújottak a veszprémi átlövők is, Marko Vujin hat, Carlos Perez öt gólig jutott. 

A kiválóan védekező és ötletesen támadó csapatból egyébként mindenkit dicséret illet.

A veszprémiek győzelmükkel közel kerültek ahhoz, hogy Európa legjobb nyolc csapata közé jussanak, hiszen tovább-ra is vezetik a kupasorozat hármas számú csoportját, ahol még két mérkőzésük van hátra (02. 28.: Ademar León- Veszprém; 03. 07.: Veszprém-Montpellier).

- Gratulálunk a győzelemhez. Számított ilyen mértékű sikerre? - kérdeztük Mocsai Lajos vezetőedzőt.

- Nem, ilyesmire nem lehetett számítani. A francia válogatott világbajnoki címe és a másik klubcsapat, a Chambery BL-győzelmei a Montpellier-t is borzasztó önbizalommal töltötték el. A hazaiak a mérkőzés előtt minden összevetésben magukat találták jobbnak. A mi dolgunkat pedig nehezítette, hogy Ilyés Ferenc belázasodott és nem tudta vállalni a játékot.

- Mi volt a titka a találkozónak?

- Elsősorban maga a csapat. Egy nagyon komoly tartással és elszántsággal rendelkező, összetartó társaság, amely bármi áron bizonyítani akar. A gárda taktikai minőségben folyamatosan lép előre, a pluszmotivációt pedig a Cozma-gyilkosság megnövelte akarat és alázat mellett a franciák túlzott önbizalma adta.

- Sokak szerint hétvégén a León ellen pihenhet a csapat, hiszen a továbbjutáshoz elég a hazai találkozót megnyerni.

- Nagy stratégiai-taktikai hiba lenne, ha az utolsó alkalomra hagynánk a döntést. Minden mérkőzésen győzelemre játszunk, természetesen Spanyolországban sem lesz ez másként. A mi erőnket az adja, hogy a játékosok önmagukat felülmúlva küzdenek a sikerért, ezt a folyamatot nem szabad megtörni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!