Telekom Veszprém

2010.08.30. 13:52

Kedden mutatkozik be az új kézicsapat

Veszprém - Először lép pályára idén nyáron hazai közönsége előtt a megyeszékhely férfi kézilabdacsapata. Az MKB kedden 18 órakor az orosz Csehovszki Medvegyit fogadja a Veszprém Arénában.

Horváth Gábor

A felkészülés egy fontos fázisát és a hazai bemutatkozást köti össze kedden kora este az MKB Veszprém KC, amelyet az előző szezon utolsó mérkőzése óta kedden láthat először az aréna közönsége.

A szeptemberi szezonrajtra kemény munkával készülő együttes két külföldi tornát követően lép pályára itthon. A találkozón bemutatkoznak a magyar bajnok új szerzeményei, Császár Gábor, Laluska Balázs és Nagy Kornél, de az ellenfélre is érdemes lesz odafigyelni.

Az Csehovszki Medvegyi évek óta a nemzetközi kézilabda élmezőny tagja, ráadásul idén még egy szintet sikerült feljebb lépnie az orosz alakulatnak, amely bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

- Erős együttes a Medvegyi, fiatal, tehetséges és rutinos játékosok alkotják a keretét - válaszolta érdeklődésünkre az MKB orosz légiósa, Jevgenyij Lusnyikov, aki több válogatott csapattársát köszöntheti a keddi mérkőzésen.

- Trénerük az orosz edzőlegenda, Vlagyimir Makszimov. A csapatnál évek óta tartó, remekül tervezett építkezés folyik, amelyet a BL final fourba jutás is bizonyít - folytatta Lusnyikov. A veszprémiek védekezőspecialistája hozzátette: a Csehovszki rendkívül egységes, hiszen játékoskeretét egy fehérorosz és két ukrán légióson kívül kizárólag hazai kézilabdázók alkotják.

A találkozó egyben az MKB új összetételű védekezésének is egyfajta próbája lesz. A bakonyi szurkolók élőben láthatják, hogy Mocsai Lajos vezetőedző milyen variációkkal próbálkozik az Ivan Lapcevic távozása után éppen Lusnyikov mellett megüresedett poszton.

- Lapceviccel csaknem négy éven át játszottunk egymás mellett, mostantól új felállásban kell majd pályára lépnünk. A felkészülés során Laluska és Terzic is szerepelt hármasvédő pozícióban. Sokat dolgoztunk és úgy érzem, hogy idén is remek együttesünk lesz, de még szükségünk van egy kis időre a csapatépítésben - zárta a beszélgetést az orosz kézilabdázó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!