Telekom Veszprém

2010.10.05. 18:30

Négyből négyet

Veszprém - Szezonbeli negyedik bajnoki mérkőzését is rendkívül simán nyerte meg a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely kedden a Kecskemét együttesét ütötte ki.

Horváth Gábor

MKB-Kecskemét 43:22 (19:9)
Veszprém Aréna, 1100 néző. V.: Herceg, Wiedemann.
MKB Veszprém KC: Fazekas  Iváncsik T. 2, VILOVSKI 12, LALUSKA 4, Lusnyikov, Terzic, Korazija 3. Csere: Liszkai, ANDORKA (kapusok), VUJIN 5 (1), CSÁSZÁR 11 (2), Nagy K. 3, Gulyás 3, John. Edző: Mocsai Lajos.
Kecskemét: Nagy L.  Csorba 2, Tóth, SIMON 4, Petro, SZABÓ 6 (2), Varsandán 3. Csere: Kiss (kapus), Dobó, Gyuris 3, Konkoly 1, Vancsics 1, Bujdosó 2 (2), Temesvári. Edző: Avar György.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/5.

Két rendkívül fontos Bajnokok Ligája találkozó között a nyeretlen Kecskemét volt a hibátlan MKB vendége a Budapest Bank kézilabdaligában. A múlt héten szombaton a Hamburgot verő együttesből ezúttal Dejan Peric, Iváncsik Gergő és Carlos Perez is a lelátón foglalt helyett. Mellettük a sérüléssel bajlódó Nikola Eklemovic sem kapott szerepet a keddi találkozón.

A Veszprém tehát egyfelől pihent, másrészről a Montpellier elleni szombati összecsapásra készült. Nem csoda, hogy a szurkolókat különösebben nem mozgatta meg a bajnoki, alig több, mint ezren foglaltak helyet a lelátókon. Akik eljöttek, azok is inkább a múlt heti, Hamburg-veréssel kapcsolatos élménygyűjteményüket osztották meg egymással.

Azért a Kecskemét elleni meccsen is volt mit nézni, a hazai együttesben a külön gólversenyt rendező Vilovski-Császár páros mellett több jó teljesítmény is akadt.

Mocsai Lajos: - Gratulálok az ellenfélnek, hogy végig akart és küzdött. Lépésről-lépésre alakítottuk ki a végső különbséget. Tűzben tartottuk azokat a játékosokat is, akik a BL-ben kevesebb szerepet kaptak. A meccs megfelelt a céljainknak.

Avar György: - Gratulálok a Veszprémnek. Szerintem megfelelő partnerek voltunk a felkészülésükben.

 

Így láttuk a Veszprém-Kecskemét bajnokit:
A mérkőzés embere: Uros Vilovski (a 12 gólig jutó szerb beállós kedden nem tudott hibázni a hatosvonalról).
A meccs mozdulata: Gulyás Péter pattintása (gólhelyzetben szépen tálalt a mögötte érkező David Korazija elé, kár, hogy nem lett belőle gól).
A meccs cseréje: Andorka Gábor (a hajrában pályára lépő, fiatal hálóőr több bravúrt is bemutatott a kapuban).
A meccs párharca: Vilovski és Császár Gábor (az irányító egyszer egalizált a házi gólcsatában, de végül elveszítette azt).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!