Telekom Veszprém

2011.10.25. 18:23

Gólözön és tűzriadó

Veszprém - Nem kímélte aktuális bajnoki ellenfelét az MKB Veszprém. A bakonyiaknál bizonyítottak a cserék és a fiatalok, a meccs végén pedig kiürítették a csarnokot.

Horváth Gábor

MKB Veszprém-Tata 45:24 (21:11)
Veszprém Aréna, 800 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
MKB Veszprém KC: LISZKAI - Iváncsik T. 2, SCHUCH 5, LALUSKA 4, Ilyés 1, TERZIC 4, KORAZIJA 11. Csere: VUJIN 5 (1), CSÁSZÁR 7 (1), Gulyás 1, Hud 3, Kancel 2 (1). Edző: Mocsai Lajos.
Tatai HAC: Czérna - Kuzma, SZÁM 4, Kanyó Balázs 2, Hódi-Pongrácz 3, Kiss 3 (1), Kanyó Bence 2. Csere: Melhardt, Kovácsovics (kapusok), Benis, Lehőcz, Hegedűs, Basky 2, Hajdú, ENDRÉDI 4. Edző: Kanyó Antal.
Kiállítások: 4, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

A listavezető Veszprém azt a Tatát fogadta kedden, amelynél épp nem sokkal a mérkőzés előtt jelentették be, hogy az együttes anyagi problémák miatt valószínűleg még két meccset (az MKB és a hétvégi Füred ellenit) tud lejátszani, majd visszalép az NB I-es szerepléstől.

A veszprémi találkozóra külön-külön autóval érkező vendégeknél azért némi ünneplésre is akadt ok: a 39 esztendős Kuzma Norbert a Veszprém Arénában búcsúzott a játéktól. Őt a Tata és az MKB is ajándékmezzel köszöntötte. A találkozó előtt bejelentették, hogy a közönség a meccs után közvetlenül tűzvédelmi próba "áldozata" lesz.

Az összecsapás a várt forgatókönyv szerint zajlott le. A Tata "szívta magát", csinált ügyes dolgokat, de a veszprémi erőfölény hamar realizálódott. A hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott szerepet Liszkai Szilveszter, David Korazija és Schuch Timuzsin is, a második félidőben pedig pályára került Vedran Hud és az abszolút újonc, helyi nevelésű tehetség, Kancel Ottó is. A felsoroltak mindannyian éltek a lehetőséggel: a szlovén szélső szórta a gólokat, Liszkai remek formában védett, Schuch főleg a második játékrészben lendült játékba, Hud és Kancel pedig a "nagyokhoz" hasonlóan óriási lendülettel vetették magukat küzdelembe, emellett eredményesen is kézilabdáztak.

A meccs után gyorsan zajlottak az események, az arénát percek alatt kiürítették, majd meg is érkeztek a tűzoltók a gyakorlat elvégzésére, így ünneplésre ezúttal nem volt mód.

 

A Szeged ellen folytatja a Veszprém

Mocsai Lajos: - A Tata elleni mérkőzést sikeresen használtuk fel a gyakorlásra. Szombaton a Szeged otthonában lépünk pályára, ahol a Tisza-partiak valószínűleg hasonló nyitott védekezéssel fogadnak majd minket. Gratulálok a fiatalok remek teljesítményéhez. Ottó, Hud és Timuzsin is jó formában játszott.

Kanyó Antal: - Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez és sok sikert kívánok nekik a folytatásra. Mi is reménykedünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!