Telekom Veszprém

2011.10.28. 11:32

Szeged-Veszprém mérkőzés: Még a holtak is felkelnek

Veszprém - Most akkor ez még rangadó, vagy sem? - teheti fel a kérdést az egyszeri kézilabda kedvelő a szombati Pick Szeged-MKB Veszprém KC bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban. A válasz a cikkünkben.

Horváth Gábor

- Tény, a szegedi együttes az utóbbi időszakban nem sok sót evett meg a Veszprémmel szemben. A két hazai óriás csatáját négy és féle éve sorozatosan az MKB nyeri, a bakonyiak fölénye idén márciusban tetőzött, akkor Mocsai Lajos alakulata 40:23-as verést mért hazai környezetben a Tisza-partiakra. A Pick ebben a szezonban ráadásul mintha hátrafelé lépett volna, az első négy forduló alapján úgy tűnik, az együttes idén már a csoportkör után búcsút inthet Bajnokok Ligájának (négyből háromszor kapott ki a Skaliczki-gárda), míg a Veszprém négyből hármat nyert a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.

Ennyit a két együttes között mutatkozó, az utóbbi időben kisebb szakadékká növekedő különbségről, most lássuk, mi az amiben a Pick-fanok és a szoros, jó meccsben bízó semlegesek reménykedhetnek!

Nem sok - jegyezhetnénk meg némi kéretlen humorral, de egy dolog mindenképpen pozitívumként hozható fel hazai oldalon. 2010. november 6.: Pick Szeged-MKB Veszprém 35:36. Szűk egy évvel ezelőtt hatalmas csatában, csak egyetlen góllal tudott riválisa fölé kerekedni a bakonyi csapat, a Tisza-partiak pedig ezen a mérkőzésen megmutatták, hogy akarattal és elszántsággal sok mindent lehet pótolni. A másik szegedi önbizalomnövelő tényező a közönség, amely ugyan mostanában némileg megfogyatkozott, de a Veszprém ellen ez a még a holtak is felkelnek alapon bizonyára nem lesz érzékelhető. Az Újszegedi Sportcsarnok teljesen megtelik és valószínűleg a szurkolás intenzitására sem lesz majd panasz.

- Jól küzdő társaság a Szeged, amely hazai közönsége előtt biztosan mindent megtesz a két pont megszerzéséért. Ezt mondta nyilvánosság előtt nemrég Skaliczki László is, kollégám úgy véli, a szezonban ez a meccs lesz az, amelyen csapatának reális esélye van legyőzni minket - reagált érdeklődésünkre Mocsai Lajos.

A veszprémiek vezetőedzője szerint: kiélezett küzdelmet vív majd a két együttes. - A keddi bajnoki mérkőzés (MKB-Tata 45:24 - a szerk.) miatt csütörtökön és pénteken készültünk külön a szombati ellenfélből. Bízom benne, hogy állapotunk megfelelő lesz. Mindenkit óvok a túlzott elbizakodottságtól, a Szegednél sok a fiatal tehetség, akik ráadásul már nemzetközi rutinnal is rendelkeznek. Látjuk azt az óriási erőfeszítést, amely jellemzi a játékukat. Tőlünk is kellő motivációra lesz szükség, mert hozzájuk hasonlóan, mi is győzelemre játszunk - jelentette ki a mesteredző.

A veszprémiek a hagyományoknak megfelelően már pénteken kora délután elutaztak, hogy minél kényelmesebben és nyugodtabban tudjanak ráhangolódni a szombaton 13 órakor kezdődő összecsapásra.

 

Olyan ez, mint az Újpest-Fradi

A veszprémi keretből két olyan játékost kérdeztünk a szombati meccsről, akik hosszú éveket töltöttek el Szegeden.

Laluska Balázs:
- Mindenképpen kemény meccset várok. Várhatóan a Szeged nyitott védekezéssel is fog próbálkozni, nagy taktikai csata lesz. Minden erőnkre, energiánkra, koncentrációnkra szükségünk lesz. Ez a találkozó olyan, mint fociban az Újpest_Fradi, mindegy ki, hol áll, milyen formában van, a telt ház, a forró hangulat garantált.

Ilyés Ferenc: - Úgy gondolom, hogy a meccs eleje szoros lesz, de a végén mi ünnepelhetünk. A hazaiaknál sok a sérült, ám biztosan nagyot küzdenek majd, nincs veszítenivalójuk. Mi megpróbáljuk jó védekezéssel felőrölni az ellenállásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!