Telekom Veszprém

2012.01.02. 18:38

Újra munkában a kézisek

Balatonfüred, Veszprém - Rövid pihenő után a héten ismét munkába állnak a megye NB Ies férfi kézilabdacsapatai. A Veszprém csonka, a Füred teljes kerettel kezd.

Munkatársainktól

Balatonfüreden január 4-én kezdi a felkészülést Sótonyi László alakulata.

- Az őszi szezon a körülményekhez képest jól alakult. A kezünkben van a lehetőség, hogy a négybe kerüljünk, ehhez meg kell nyernünk a hátralévő alapszakasz meccseinket. Ez számunkra óriási lehetőség, soha még ilyen jó eredményt nem értünk el, ezért szeretném látni a keret minden tagján, hogy átérzi a felelősséget, és ehhez megfelelő akarattal és hozzáállással dolgozik - szögezte le a füredi szakvezető.



Sótonyi László azt is elmondta, a jelenlegi állás szerint, a fiatal beálló, Yassine Benmiloud sem Füreden kezdi a munkát, mert a Tata és az Orosháza is élénken érdeklődik iránta. A tárgyalások megkezdődtek, feltehetően Orosházán kölcsönben folytatja majd pályafutását a félig magyar, félig algériai játékos.
- Szeretnénk fizikálisan és mentálisan is a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló hónapokra. A keretünk valamennyire megváltozik, hiszen a dominikai Matheo Diorisnak, valamint Lókodi Gergőnek is lejárt a szerződése, amit nem hosszabbítottunk meg.

Információink szerint az exszegedi jobbátlövő, a moldáv válogatott Maxim Butenko is nagyon közel áll a megállapodáshoz a balatonfüredi egyesülettel. A hírek szerint szerdán már új csapatában kezdi meg a felkészülést.

- A következő két hónap sorsdöntő fontosságú számunkra. Szeretnénk olyan állapotba kerülni februárra, hogy learathassuk az eddigi munkánk gyümölcsét - húzta alá a kiváló szakember.

A BKSE első idei mérkőzését február 1-én játssza, a Magyar Kupában a négy közé jutás lesz a tét. Azt még nem tudni, ki lesz az ellenfél, a sorsolást január 10-én tartják.

Az MKB Veszprém KC-nál a válogatott program (január 16-ától Európa-bajnokságot rendeznek) miatt ilyenkor hagyományosan csak a teljes keret kisebbik része kezdi meg a munkát.



- Kedden egy, szerdán kettő, csütörtökön és pénteken pedig három-három edzést tartunk. Ez a ráhangolódó időszak, főként erőnléti munka, sok futással és konditermi erősítéssel - foglalt össze Csoknyai Istán edző, aki Mocsai Lajos szövetségi kapitányi elfoglaltsága miatt vezeti az itthon maradó veszprémi kézilabdázók felkészülését.

Nyolc felnőtt játékos és a fiatalok

Csoknyai István elmondta: több mint egy hónap áll rendelkezésükre. - A fókuszban a február 11-i, Kielce elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzés áll, amely sorsdöntő csata lesz. Az első csapatból nyolcan, Liszkai Szilveszter, David Korazija, Carlos Perez, Vedran Hud, Gulyás Péter, Uros Vilovski, Renato Sulic és Mirsad Terzic marad Veszprémben, melléjük idén is "felhívjuk" a legtehetségesebb fiatalokat - fogalmazott a szakvezető, hozzátéve: jövő héttől taktikai munkát is végeznek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!