Telekom Veszprém

2012.03.04. 17:55

Tiszta vizet kell önteni a pohárba

Veszprém – Hamarosan új alapokra helyeződhet a veszprémi férfi kézilabdaklub működése. Legalábbis ez a célja annak az átvilágításnak, amely jelenleg is zajlik az egyesületnél.

Munkatársainktól

 – A klub rendelte meg a vizsgálatot. Azt kívántuk, hogy egy független szakértő cég tegyen javaslatot az egyesület működésével kapcsolatban. Vannak ugyanis lehetőségeink újabb szponzori szerződések megkötésére, s úgy gondoljuk, hogy egy ilyen vizsgálat után jobbak lesznek az esélyeink – nyilatkozta lapunk megkeresésére az MKB Veszprém KC vezetősége.

Mint ismeretes, a megyeszékhely nemzetközileg is ismert és elismert kézilabda-klubjánál jelenleg egy könyvvizsgáló cég átvilágítást végez. A pénzügyi helyzet tisztázása mellett szóba került az is, hogy az egyesület a jövőben esetleg szervezetileg is átalakul, gazdasági társaság lesz.



– Ezzel a kérdéssel csak akkor tudunk foglalkozni, ha elkészültek a jelentések. A jövőben persze elképzelhető olyan szituáció, hogy valaki, aki tőkét von be, annak fejében tulajdont szeretne szerezni a klubban. De ez egyelőre csak feltételezés.

A Napló úgy tudja, hogy komoly befektetők vannak a láthatáron, érdeklődésünkre a Veszprém vezetősége ezt megerősítette, hozzátéve, magyar cégekről van szó. A jelenlegi főszponzor helyzetével kapcsolatos kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy a klub mindent megtesz azért, hogy az MKB Bank a csapat mellett maradjon. A bakonyiak remek partnernek tartják a hét éve főtámogatói státust betöltő céget, s ha rajtuk múlik, nem szűnik meg az együttműködés.


Az önkormányzat volt a kezdeményező

Az átvilágítást az önkormányzat kezdeményezte a klub megrendelésére, mondta Porga Gyula. A polgármester hangsúlyozta, az egyesület működése kiemelten fontos a város és a magyar kézilabdasport számára, az önkormányzat igyekszik minél több forrást megmozgatni, hogy az MKB Veszprém működése stabil és kiszámítható legyen. Az önkormányzat évek óta jelentős összeggel járul hozzá az MKB Veszprém működéséhez. 2011- ben három évre szóló támogatási szerződést kötött a klubbal, és megemelte a korábban meghatározott összeget, így 2011 és 2013 között 57 millió forint helyett évi 68 millió forinttal támogatja az egyesület működését. Az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaság jelentős összeggel csökkentette azt a díjat, amelyet a Veszprém Aréna használatáért kell fizetnie a klubnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!