Telekom Veszprém

2012.05.13. 12:13

Egyelőre nem dőlt el ki a bajnok

Szeged, Veszprém - Kikapott a Szeged otthonában az MKB Veszprém KC vasárnap a kézilabda bajnoki döntő második találkozóján. Így egyelőre nem dőlt el a párharc.

Horváth Gábor

Szeged_Veszprém
24:23 (11:10)

Szeged. Vezette: Oláh, Bonifert. Pick Szeged: TATAI - PRODANOVIC 8 (3), Ancsin 2, BUDAY 4, Zubai 1, Sulc 5, Vadkerti 1. Csere: Mikler (kapus), dr. Czina, LÉKAI 3, BAJORHEGYI, Pribanic. Edző: Skaliczki László. MKB Veszprém KC: Alilovic  Gulyás 1, Sulic, LALUSKA 1, Schuch, Terzic 1, Iváncsik G. Csere: FAZEKAS (kapus), Császár 3, Vujin 5 (3), PEREZ 8, Korazija 1, Vilovski 2, Urban 1. Edző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 12, illetve 12 perc.
Hetesek: 363, ill. 363.

A döntő első meccse veszprémi sikert hozott, így a címvédő úgy utazhatott riválisa otthonába, hogy amennyiben nyer, bajnoki címet ünnepelhet.
Sulc gólja nyitotta a találkozót, amelyen természetesen teljesen telt ház buzdította a csapatokat. A vendégeket háromszáz szurkolójuk kísérte el Szegedre. Az első veszprémi próbálkozást Tatai hatástalanította, de a volt bakonyi kapus Vujin hetesénél már tehetetlen volt. Az ötödik percben Laluska szerzett vezetést az MKB-nak, azonban továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek.

Mindkét együttes óvatosan kézilabdázott és rendkívül hatékonyan védekezett, 10. perc: 4:4. Nem sokkal később Sulicot, majd Laluskát állították ki két percre, így a Pick kettős emberelőnyben játszhatott. A hazaiak 6:4-re alakították az állást, viszont Gulyás szinte rögtön szépített, majd ismét egalizáltak a vendégek.



Az MKB tapadt ellenfelére, amely próbált nagyobb tempót diktálni. Perez állt be, s a rutinos átlövő rögtön egyenlített is, 7:7. A másik oldalon Prodanovic kézilabdázott szinte hiba nélkül. A 22. percben Mocsai Lajos változtatott, Alilovicot Fazekas váltotta a kapuban, miközben a másik oldalon Tatai fantasztikus teljesítményt nyújtott. A 28. percben Vujin hetesből egyenlített, végül mégis hazai vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.



A második félidőben Perez mattolta többször is Tatait messziről, a másik oldalon Fazekas védett. A játék képe ettől függetletlenül összességében nem változott: a Pick rendre vezetett egy, vagy két góllal, az MKB pedig mindig ledolgozta a hátrányt. Ez ment egészen a 44. percig, amikor a hazaiknak sikerült háromra (19:16) növelniük a különbséget. Nem sokkal később dr. Czina megkapta harmadik kétperces büntetését, így el kellett hagynia a játékteret. Az MKB ismét legdolgozta a lemaradást: Urban egyenlített, az utolsó 10 percet is egálról (20:20) kezdte a két együttes.

A küzdelem fokozódott, s öt perccel a vége előtt a Szeged került közelebb a sikerhez: Sulc alakította 23:22-re az állást, Tatai óriási bravúrral védett és ismét Sulc volt eredményes.

Vujin szépített, két perc volt hátra. A következő támadásnál Laluskát kiállították, Sulc lövését viszont blokkolta a vendégvédelem. A Veszprém támadhatott az egyenlítéséért, hatalmas kavarodás alakult ki a hazai hatos előtt, az órát csak két másodperccel a dudaszó előtt állították meg, így nem sikerült egalizálni. A harmadik mérkőzés (május 19., Veszprém) dönt az arany sorsáról.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!