Telekom Veszprém

2012.10.01. 14:27

BL-nyitány: néha elsöprő volt

Veszprém - Az MKB Veszprém KC összességében a várakozásoknak megfelelően teljesített a Bajnokok Ligája szezonjának rajtján. A csapat kissé hullámzó, olykor pedig elsöprő erejű játékkal gyűjtötte be mindkét pontot a szlovén Celje ellen.

Horváth Gábor

Az első meccs mindig nehéz. Ez a közhely ezúttal nem volt közhely, sőt az állítást a veszprémiekre duplán is rá lehetett húzni a Bajnokok Ligája 2012/2013-as szezonjának rajtja előtt. A legrangosabb nemzetközi kupasorozatban elindulni minden alkalommal pluszkoncentrációt kíván, ráadásul a bakonyiak idén ősszel egy teljesen új csapattal és edzővel vágtak bele a világ kézilabdázásának krémjét felvonultató küzdelembe. Mindezek mellett a Celje ideális ellenfélnek ígérkezett, hiszen a szlovének jelenleg rutintalan, fiatal együttessel rendelkeznek, ugyanakkor vannak olyan tehetségesek és alkotnak olyan jó csapatot, hogy megfelelő vetélytársnak, komoly erőfelmérőnek bizonyuljanak az MKB otthonában.
 
Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Nagy László a világ egyik legrutinosabb kézilabda-játékosa. A nyáron Barcelonából Veszprémbe költöző balkezes átlövő gazdag pályafutása alatt jó néhány kiélezett csatát megélt, ennek ellenére látszott, hogy ezúttal van némi vizsgadrukkja. Nem volt ezzel máshogy a bakonyiak többi újonca sem, sőt a meccs első perceiben a komplett MKB idegesen játszott. Ez az állapot persze nem tartott sokáig, a rutin és a hidegfejű profizmus gyorsan legyőzte az izgatottságot. A Veszprém nem mutatott be tökéletes kézilabdát szombaton, amit persze senki sem várt el az alakuló együttestől, de a hiányosságokat óriási akarattal gyűrte le, és olykor-olykor megvillantott valamit abból, ami lenni szeretne. Egy nagy lövőerejű, ugyanakkor villámgyors csapat, amelynek védekezésben sincsenek taktikai gondjai.
 
Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, íme, néhány példa a fentiekre! A második félidő elején komoly hullámvölgybe került az MKB. A negatív szakasz fordulópontja az volt, amikor az egyenlítésért támadó szlovénok indítását két vendégjátékos között a körülbelül öt métert csúszó Nagy László akadályozta meg. A chilei óriás, Marco Oneto hosszú ideig eredménytelenül birkózott a hatoson, hiába küzdött a beállós összeszorított foggal, nem adta fel és a hajrában ennek meg is lett az eredménye, szinte tetszés szerint lőtte a gólokat. Nem csüggedt Iváncsik Gergő sem, aki az első félidőben többször pontatlanul célzott, a végén aztán mégis csaknem nullszögből talált be az egyébként remeklő Skok kapujába. Lehetne sorolni, de a lényeg és a legfontosabb az, hogy a bakonyiak megmutatták, van fantázia az új csapatban.


 
Ezt a meccs után Oneto is megerősítette. A Barcelona csapatától igazolt játékos szerényen fogadta, hogy edzője, Carlos Ortega külön kiemelte őt, megjegyezve, a csapat volt jó.

- Vegyes érzések vannak bennem, az előző idényem nagyon nehéz volt, most megpróbálom visszanyerni régi formámat. Összességében nagyon boldog vagyok, fontos volt az első meccs, folyamatosan jobbak és jobbak leszünk. Végül dicséret illeti a Celjét, amely nagyot küzdött.
 
Ortega elégedetten nyilatkozott első veszprémi BL-találkozója után.

- Fontos összecsapáson sikerült nyernünk, úgy, hogy ellenfelünk jól teljesített, főképp védekezésben. Fantasztikus volt az aréna hangulata, ez megkönnyítette a dolgunkat. Mostantól készülünk a következő BL-feladatra, ami szintén nem ígérkezik könnyűnek - fogalmazott a spanyol szakvezető.

 


 

 

Szerdán újabb ellenfél következik


A Celje ellen tízgólos (32:22) sikert arató MKB Veszprém KC következő BL-ellenfele a román Constanta lesz. A két együttes szerdán este Bukarestben találkozik egymással. A bakonyiak kedden utaznak a román fővárosba.
A két alakulat 2010-ben játszott utoljára egymás ellen, akkor az MKB kettős győzelemmel búcsúztatta a Constantát a BL nyolcaddöntőjében. A románok az idei első fordulóban 35:31-es vereséget szenvedtek a svéd Sävehof otthonában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!