Telekom Veszprém

2012.11.11. 18:55

MKB-Tatabánya: félidőnyi henger

Veszprém - Az első félidőben elsöpörte, a másodikban felhozta ellenfelét az MKB Veszprém KC a kézilabda NB I vasárnap esti mérkőzésén. A Tatabánya kezdősora mindössze hét (!) gólt szerzett, a cserék viszont odatették magukat.

Horváth Gábor

MKB_Tatabánya
36:25 (22:10)
Veszprém Aréna, 2500 néző. V.: Andorka, Hucker. MKB Veszprém KC: FAZEKAS  Iváncsik T. 2 (1), SULIC 7, Nagy L. 2, Oneto 1, PEREZ 3, CSÁSZÁR 7 (2). Csere: Alilovic, Borbély (kapusok), Iváncsik G. 2, Terzic 3, Jamali 4, GULYÁS 4, Ugalde, Chema 1, Pesic. Edző: Carlos Ortega. Tatabánya: Kiss O.  Urban, Kos, Salamon, Rossoni 3, Bodó 3, Iváncsik Á. 1. Csere: Szente (kapus), Kiss Á. 3 (1), Dénes, Putics 2, Pordán 3, DOBÓ 4, HARSÁNYI 6 (1), Törő, Edző: Debre Viktor.
Kiállítások: 4, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Hosszabb szünet után lépett ismét hazai környezetben pályára a bakonyi együttes. Talán ennek is köszönhetően a megszokottnál jóval többen látogattak ki az összecsapásra.



Körülbelül félháznyi Veszprém-drukker volt szemtanúja annak, ahogyan a hazaiak elsöprő erővel kezdték el a magyar mezőnyben egyébként élcsapatnak számító Tatabánya földbe döngölését. A bakonyiak már négy gólnál jártak akkor, amikor a vendégcsapat a hatodik percben megszerezte első találatát.

A támadások mellett védekezésben is topformát mutatott az MKB, amelynek kapujában Fazekas Nándor parádézott. A tizedik percben 9:3-at mutatott az eredményjelző, tíz perccel később pedig már 15:5 volt az állás. A vendégek rendkívül gyengén, enerváltan, sok hibával kézilabdáztak. A Veszprém voltaképpen azt csinált, amit csak akart. Jellemző kép volt Oneto megmozdulása: a chilei beállós csodaszép, hét mögötti mozdulattal pókhálózta ki a bal felső sarkot.



Fordulás után egy ideig nem változott a meccs képe, aztán végül összeszedte magát a Tatabánya. Ezzel párhuzamosan a Veszprém is leeresztett, így nem kis meglepetésre a második játékrészt a vendégek nyerték meg. Az MKB legközelebb a Bajnokok Ligájában lép pályára, a magyar bajnok vasárnap a svéd Sävehof otthonában vendégeskedik.



A második félidő gyengén sikerült

Carlos Ortega: - Az első félidőben támadásban és védekezésben is jól ment a csapatnak, a második játékrészben mutatott produkcióval viszont egyáltalán nem vagyok elégedett.

Debre Viktor: - Nem történt csoda, a Veszprém félgőzzel is nyert. Mi megtettünk minden tőlünk telhetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!