Telekom Veszprém

2013.08.02. 08:55

Svédverő őrültek - A Veszprém idegenben folytatta menetelését

Göteborg - Szezonbeli legnagyobb arányú győzelmével gyűjtötte be az újabb pontokat az MKB Veszprém KC a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A bakonyiak biztosan nyertek vasárnap a svéd Sävehof otthonában, mégis kicsit felemásra sikerült a mérkőzés. Ahogyan az egész kint töltött hétvége is.

Horváth Gábor

A veszprémi küldöttség szombaton kora délután landolt a hideg, hóval borított Göteborg repülőtérén, ahonnan a szállodába vezető út sima volt és gyors, ott viszont - először, de nem utoljára a hétvégén - kissé megakadt a vendégek előre eltervezett programja. A csapat részére fenntartott szobák még nem álltak készen a fogadásra, így a játékosok kénytelen voltak várakozni.

Ahogyan pár órával később az edzés színhelyéül kijelölt sportcsarnokban is. A veszprémi fiúk már átöltözve sorakoztak fel az oldalvonal mellett, mikor kiderült, jó félórára még a lelátóra kényszerülnek, ott szurkolhatják végig az időben megcsúszott - egyébként valóban izgalmas és látványos - gyermek floorball bajnoki mérkőzést. A létesítmény idős gondnoka tehetetlenül tárta szét a kezét, mondván, nem tud mit csinálni: a fiataloké az elsőbbség. Némi lelkiismeret furdalás azért dolgozhatott benne, hiszen nem sokkal később kávéval és frissen sütött (!) kakaóscsigával kínálta végig rendkívül kedvesen a lelátón elhelyezkedő veszprémi vezetőséget, illetve kísérőiket.

Azt azért nem állítanánk, hogy a délnyugat-svédországi város a Sävehof-MKB BL-összecsapástól hírétől zengett, viszont érzékelhető volt, hogy a televíziókban napi 24 órában futó havas sportok mellett a kézilabda sem érdektelen a településen. A vendégcsapatot szombaton meglátogató, régóta kint élő magyar származású úrtól megtudtuk, hogy az újságok, ha nem is nagy terjedelemben, de írtak a meccsről előzetest. Például azt, hogy a Veszprém egy hatezer fanatikus hajtotta őrültek csapata. A kijelentést persze nem sértésnek szánták, inkább arról a pozitív hírnévről tanúskodik, amely az utóbbi hónapokban egyre inkább elterjedt a bakonyiak fantasztikus hangulatú arénájáról, illetve szurkolóiról Európában.

Nem sokkal később bebizonyosodott, hogy a Sävehof messze nem tud ekkora tábort felmutatni: a városi jégcsarnokban, az egyébként óriási méretű, de ezúttal félig lefüggönyözött Scandinaviumban alig több mint kétezren gyűltek össze a meccs kezdetére. A vendégek csaknem másfélszáz fős drukkerhada azonnal intenzív buzdításba kezdett és hatalmas boldogsággal fogadta a Veszprém elsöprő lendületű rajtját. Nagyon gyorsan bizonyítást nyert a svéd sajtós kollégák azon meccs előtti, önkritikus megnyilatkozása, hogy a két együttes messze nincs egy súlycsoportban.

Hiába kezdett óriási önbizalommal az öltözőből szikraeső kíséretében pályára vonuló Sävehof, az MKB űrkézilabdával nyitott és a közönség igazi macska-egér játék szemtanúja lehetett az első félidőben. A fordulás után viszont váratlanul feljöttek a hazaiak és az egyenlítéstől sem álltak messze, de a magyar bajnok megrázta magát és a hajrában ismét úr volt a pályán. A 41:31-es sikerből jó teljesítménnyel vette ki a részét a tizenegyszer betaláló Marko Vujin, a hat gólt szerző Renato Sulic, a remekül irányító Császár Gábor, valamint Carlos Perez, aki átlendítette csapatát a kritikus időszakon.

A találkozót követően Mocsai Lajos összességében elégedett volt, de a második félidő elején mutatott játékot bírálta. A hazaiak szakvezetője, Mikael Franzén szerint együttese erejét teljesen felemésztette a második félidő elején produkált feltámadás, a veszprémiek pedig könyörtelenül kihasználták az elkövetett hibákat.

Császár Gábor a meccs utáni sajtótájékoztatón örömét fejezte, hogy sikerült jelentős különbségű győzelmet aratni. A helyiek azon felvetésére, hogy az MKB sokkal rutinosabb, mint a svéd együttes, az irányító megjegyezte: ez így van, de nyáron több új játékos érkezett a csapathoz (köztük ő is), így rengeteget kellett dolgozni az összecsiszolódáson. A munka még nem ért véget, ám úgy érzi, hogy jó úton haladnak.

A veszprémiek így továbbra is hibátlan mérleggel (az öt győztes meccsükből ez utóbbi volt a legnagyobb arányú), négy pont előnnyel vezetik a BL B jelű csoportját a Hamburg-Montpellier-Kolding trió előtt. A kedden a honi pontvadászatban Balatonfüreden vendégszereplő magyar bajnok legközelebb szombaton lép pályára a legrangosabb nemzetközi kupában, ezúttal a Sävehof lesz az MKB vendége.

 

Nagy Kornél is Junior Prima Díjas

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk: a veszprémiek fiatal kézilabdázójának, Nagy Kornélnak idén odaítélték a Junior Prima díjat magyar sport kategóriában. A nyáron Dunaújvárosból igazolt (az előző szezonban a magyar bajnokság gólkirályaként végző) irányító-átlövő hétfő este Budapesten veszi át a kitüntetést, amelyet rajta kívül még kilenc fiatal, 25 év alatti, sportígéret kapott meg. A veszprémi kézisek közül korábban Iváncsik Tamás részesült ebben az elismerésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!