Telekom Veszprém

2014.10.12. 13:34

Óriási csatában nyert a Veszprém

Kövesse velünk élőben az MKB-MVM Veszprém_Montpellier Bajnokok Ligája mérkőzést! Szöveges tudósításunkat percről-percre frissítjük.

B. Virág Rita

Újabb rangadó vár a következő percekben az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttesére: a Bajnokok Ligája C csoportjában a francia Montpellier a vendég.

A csapatok már melegítenek. A vendégeknél nem szerepel az exveszprémi Laluska Balázs, aki sérüléssel bajlódik.

Természetesen telt ház várja majd a csapatokat, egyelőre kósza dudálások jelzik, gyülekeznek a szurkolók.

Minden sötétbe borult, belekezd a buzdításba a veszprémi B-közép. A hangulat a szokásos, hangrobbanás fogadja a házigazdákat!

MKB-Montpellier

30:29 (14:11)

Veszprém, 5000 néző. V.: Cohen, Perez (spanyolok). MKB-MVM Veszprém KC: Mikler- Gulyás 2, Zeitz 2, Chema 1, Sulic 3, Ilic 6, Ugalde 2. Csere: Schuch, Terzic, Nilsson 5, Marguc 2 (2), Ruesga 2, Nagy 2, Iváncsik G. 3. Edző: Carlos Ortega. Montpellier AHB: Losert - Gajic 2, Dolenec 1, Gaber, Mackovsek 1, Tej 3, Guigou 2. Csere: Kavticnik 9 (4), Grebille 9, Gaber, Borges 1, Gutfreund 1. Edző: Patrice Cayaner.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.

Stílusosan a Rocky filmek nagy sikerű zenéjére vonulnak be a bakonyiak.

Érdekes, hogy ezúttal nem Nagy László kezd, Christian Zeitz kapott lehetőséget. Sulic nem sokat teketóriázik, felavatja Losertet.

Heteshez jut a Montpellier, azonban Gajic lövését lábbal védi Mikler.

Újra Sulic eredményes: Ilic lövése után Losertról hozzá pattant a labda, persze be is vágta a kapuba, 2:0, 5. perc. Grebille szépített, majd Zeitz ziccere után 3:1.

Szép bejátszás után Tej könnyedén fordult le védőjéről, 3:2.

Gulyás a szélről növeli az előnyt, aztán Guigou szépített, 4:3.

Az elmúlt percek a kapusoké volt: Losert fogta Zeitz próbálkozását, Mikler pedig Gajicét. Újra Mikler nagy pillanatainak lehettünk tanúi, majd Ugalde rohant el a szélen, 5:3, 11. perc.

Fent a bírók keze, még mindig, még mindig, még mindig: Mackovsek góljára vártak, 5:4.

Gabert küldik ki két percre a játékvezetők. Gulyás lövése a kapufán csattant...

Hiába szerzett labdát Ugalde, Sulicot a földre vitték, mégsincs hetes...

Terzic lerántása után hétméterest kap a Veszprém. Ilic mellé dobja... A franciák is rontottak, újra támadhat az MKB. Ilic ezúttal nem hibázott, hatalmas átlövésével, ami egyébként a 300. mezőnygólja a szerbnek, 6:4 az állás a 18. percben.

Nilsson érkezett a pályára, első labdaérintéséből gólt szerzett, 7:4. Mikler megbabonázta a franciákat, akik képtelenek betalálni, nem úgy Zeitz, így már 8:4. Időt is kérnek a vendégek.

Ugalde ziccerével 9:4-re módosult az állás. Grebille töri meg a hét perce tartó francia gólcsendet, 9:5.

A 22. percben háromra csökkent a különbség, a szélről Borges ejtett Mikler kapujába. A magyar kapus hiába nyújtózkodott.

Hetest kapott a Veszprém, Marguc minden gond nélkül Losert kapujába pattintott (10:6). Kavticnik átlövése is utat talált a magyar kapuba, 10:7.

llic átlövése után Terzicet fegyelmezték sárga lappal a játékvezetők. Mikler szenzációs!

Zeitz cserét kért, láthatóan lövés közben meghúzódott. Nagy László érkezik. Remek betörést követően Grebille harmadik találatát szerezte, 11:8, 26. perc.

Ilic szemfüles bejátszása után Nilsson eredményes, 12:8. Gutfreundet le is küldik két percre.

A franciák látványos támadása végén Grebille már a negyedik gólját szerezte, 12:9, 29. perc. Nem tudta a Veszprém kihasználni az emberelőnyt, a visszatérő Gutfreund góljával pedig kettőre csökkent az előny.

A csapatkapitány Nagy László is betalált, 13:10. Újra heteshez jutott a Montpellier, Kavticnik azonban biztosan vágta Mikler kapujába a labdát. Magyar időkérés.

Nagy varázsolta a labdát Nilsson kezébe, aki nem hibázott, így 14:11-es eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A félidőben a szurkolók azt találgatják, mennyire súlyos Zeitz sérülése.

A nézőtéren foglal helyet Sótonyi László, a Csurgói KK vezetőedzője, a héten kinevezett új szövetségi kapitány, Talant Dujshebajev segítője is.

Nagy tapsot kapott a szurkolóktól Puskás Ferenc, világválogatott labdarúgó özvegye, Erzsi néni, akit virágcsokorral köszöntöttek a veszprémi klub vezetői.

Mikler védéssel folytatódik a találkozó. Iváncsik G. szélső befutása után máris 15:11, 32. perc. A franciák nehezen boldogulnak a veszprémi védőfallal, de azért kapnak egy büntetőt. Kavticnik Mikler kezei között 15:12-re módosított. Furcsa góllal ismét négyre növelte a különbséget Nagy, majd Guigou válaszolt, 16:13. Nagy adta el a labdát, Tej góljával 16:14, majd Ruesga is a franciáknak ajándékozta.

Nagy blokkolta Grebille próbálkozását, aztán Mikler védte Tej lövését. Marguc pedig Losertba vágta a labdát, 36. perc.

Vészesen fogy az előny. Kavticnik góljával, 16:15. Iváncsik kezd belejönni, 17:15.

Dolenec újra egyre faragta a hátrányt, 17:16. Hűha, 17:17, Kavticnik góljával. Carlos Ortega azonnal időt is kér.

Mintha átok ülne a veszprémieken, Ilic bombája mellé szállt. Mikler védése nagyon kellett. Sulic a lehető legjobbkor eredményes, 41. perc: 18:17. Grebille egalizál megint.

Fontos információhoz jutnak a jelenlévők: a 35. szülinapját ünneplő Sulic 800. gólját lőtte az előbb veszprémi színekben.

Gyors gólváltás: Ruesgaéra Gajic válaszolt, 19:19.

Chema tört be két emberrel a nyakán, 20:19. Kavticnik egyenlített, 20:20.

Ilic bombája után francia eladott labda, aztán Iváncsik találatával már 22:20. Felrobban a csarnok, a franciák időt kérnek.

Dolenec esett nagyot, de szerencsére folytatni tudja, nincs nagy baj. Grebille nagyon elemében van, hatodik góljával 22:21. Nilsson válaszolt, 23:21, 47. perc. Schuch hagyta el a cipőjét...

Grebille már a hetediknél tart, a kapuban pedig Alilovic. Nagy László is kidőlt a sorból, bicegve kért cserét. Szerencsére Ilic állja a sarat, 24:22.

Graber kapott kiállítást, Alilovic szép védéssel mutatkozik be. Tej döngölte a földbe Ruesgát, hát, ez nem a veszprémiek napja. Tejt azonnal kiküldik, 42 másodpercig tart a kettős emberelőny.

Amíg Marguc értékesítette a hetest, 25:22, Chema kakaskodott egy kicsit Tejjel. Alig hallani a Montpellier időkérését.

Ruesgát küldik ki két percre, talán kompenzált az előbbiért. Gajic ki is használta a lehetőséget.

Már csak tíz perc van hátra, 25:23-ról indul a hajrá. Gulyás klasszis gólja  nagyon kellett, 26:23. Kavticnik hetesből szépített, 26:24, 53. perc.

Nilssont ketten sem tudják tartani, 27:24. Grebille mellé durrantotta, jöhet a Veszprém. Ilic lövését blokkolták, Kavticnik lerohanása végén 27:25, 54. perc.

A játékvezetők méláznak, Tej szerez "valahogy" labdát, 27:26. Gulyás kiejti a lasztit, Dolenec lökete mellé száll. Ruesga elhajlásból hatalmas gólt szerez, 28:26. Ilic csent el egy labdát, egyedül vezethette Losertra, éééés, 29:26.

Grebille gólja valahogy utat talált Alilovic kapujába, 29:27, 58. perc.

Másfél perccel a vége előtt Schuch kapott két percet. A Montpellier hetest kap, Kavticnik 29:28-ra módosít. Veszprémi időkérés, már csak negyven másodperc maradt.

Lehozza a kapust a Veszprém, Ugalde kapott megkülönböztető mezt. Ilic aztán eldöntötte a meccset, 30:28, majd Grebille még válaszolt, 30:29.

 

Nyilatkozatok

Patrice Canayer: - Gratulálok a Veszprémnek és a saját csapatomnak is, mert remekül helyt álltunk. Kiemelném a hazai közönséget, fantasztikus volt az atmoszféra. Csalódott vagyok, mert nem tudtuk megszerezni legalább az egyik pontot.

Vid Kavticnik: - Majdnem tökéletes meccset játszottunk. Volt esélyünk a döntetlenre, meg is érdemeltük volna, de végül nem sikerült. Azzal elégedettek lehetünk, hogy nagyon magas színvonalú találkozót játszottunk, de remélem, hazai pályán jobb eredményt érünk el.

Carlos Ortega: - Jó meccset játszottunk. Sajnos nem igazán éreztük magunkat "kényelmesen" a pályán, rendkívül nehézkesen játszottunk. Ez annak is az eredménye, nem tudtunk normálisan felkészülni, többen is sérüléssel bajlódtak a héten. A védekezésünk nem működött igazán jól, több játékost nem tudtunk tartani. Támadásban az okozott gondot, hogy mindkét balkezes lövőnk megsérült.

Andreas Nilsson: - A Montpellier gyors játékosaival nem tudtunk mit kezdeni. Támadásban és védekezésben is igen hullámzóan teljesítettünk, de végül megszereztük a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!