Monostorapáti

2010.10.19. 15:22

Dörögdi Öko-dübörgés

Tapolca és Környéke Kistérség Többcélú Társulás és a házigazda Monostorapáti "Művészetek Völgye" Közös Fenntartású Általános Iskola 2010. október 8-án akadályversenyt rendezett Taliándörögdön a Kistérség alsó tagozatos kisdiákjainak részvételével.

Molnár Andrea

A meghívásra kilenc iskola csapata érkezett Taliándörögdre. A verseny előtt a monostorapáti alsó tagozatos tanulók rövid műsorral emlékeztek meg az Aradi vértanúkról, majd Szipőcs Csaba igazgató úr köszöntötte a vendégeket és a versenyző gyerekeket. Minden csapat lelkes csatakiáltással mutatkozott be.

Az akadályverseny a környezetvédelemmel, hulladékgazdálkodással kapcsolatos játékos, sportos feladatokból állt.  Útközben megcsodálhatták a versenyzők a Dörögdi-medence természeti szépségeit. A Baksa-hegyről szép kilátás tárult az egész völgyre. A Klastromnál a törökök és a tatárok által pusztított múltba utazhattak vissza a diákok játékos feladatokkal.

A verseny végén az iskola aulájában nagy sikere volt a "hasznos tárgyak" kiállításának, melyeket a tanulók a környezetükben található hulladékokból készítettek.

Míg az eredményhirdetésre vártak a gyerekek, addig az udvaron lévő akadálypályán a  természetes anyagokból készült játékokkal próbálhatták ki ügyességüket, bátorságukat.

A Dörögdi Öko-dübörgés akadályverseny első helyezettje a Badacsonytomaji Általános Iskola Tatays Zöldek csapata, a második a Kazinczy Általános Iskola Szorgos Hangyák csapata, a harmadik a Révfülöpi Kukamanók lettek.

A résztvevők tanulók, kísérőik és a szervezésben, lebonyolításban közreműködő felnőttek egyaránt felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!