Monostorapáti

2013.06.03. 11:12

Alkotásai ma is élnek

A luxori hőlégballon szerencsétlenségben elhunyt harmincnégy éves Gyetvai Zsuzsanna képzőművész alkotásaiból nyitottak kiállítást a monostorapáti művelődési házban.

Szijártó János

Az Angliában élő, de Monostorapátiból induló képzőművész emlékkiállítását édesanyja Gyetvai Nándorné, könnyek között ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Mellett leánya, művésznevén Zsi Chimera fotója látszott. A település nevében Hárshegyi József polgármester, valamin Illés Sándor plébános szólt Zsuzsáról és Zsuzsához.

Alkotásait, művészetét egy igazi "szakmabeli", Klimó Károly festőművész méltatta. Úgy vélte, a tragikus körülmények között elhunyt fiatal művész munkásságát, életútját, de tehetségét és sajátos stílusát is tökéletesen tükrözi a művelődési házban látható tárlat.

Ami a tragédia után maradt: Zsuzsa csodálatos festményei és a megtört szülők, Gyetvai Nándor és felesége (Fotó: Szijártó János)

A lány tizenkét esztendeje élt a szigetországban, ott vált ismert művésszé, több alkotását kiállították London előkelő negyedében levő Saatchi Galériában. Gyetvai Zsuzsanna 2010-ben állította ki műveit Monostorapátiban, akkor az iskolában. Minden bizonnyal eszébe sem jutott akkor, hogy a következő "otthoni" tárlatán már fizikai valóságában nem lehet jelen. A kiállítást június 30-ig látogathatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!