Nagyalásony

2015.08.15. 10:03

Ludas-parti falunap

Nagyalásony - A szórakozásról és az összefogásról, a helyiek ünnepéről és a biztató jövőről szól a mai nap, hangzott el a falunapi köszöntőkben.

Penk Tímea

Vidáman indult a program a Ludas tó partján. A zenés ébresztő után kezdődött a főzőverseny, majd felléptek a nagykanizsai gólyalábasok. Csöngei Gábor polgármester köszöntötte a község lakóit és az elszármazottakat, valamint megköszönte a támogatóknak a falunapi hozzájárulást.

- Bízom abban, hogy a mai napon mindenki jól érzi magát és megpróbálnak kikapcsolódni. Szóljon ez a nap a szórakozásról és az összefogásról - mondta a polgármester.

A rendezvényen Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke arra hívta fel a vendégek figyelmét, hogy a mai egy különleges nap, amelyhez hozzátartozik az emlékezés is.

- Nagyalásony ünnepe az itt élő embereké és az innen elszármazottaké, az elmúlt esztendőké, a jelené és egyben a jövőé - szólt Polgárdy Imre, majd arról beszélt, hogy Nagyboldogasszony mennybemenetele ünnepére szervezték a falunapot, és közeleg Szent István ünnepe is - ezek még fényesebbé teszik a rendezvényt. A programon díszpolgári címet adományoztak a néhai Molnár Sándor postamesternek, aki aktív szereplője volt a helyi közösségi életnek. A díjat özvegye vett át.

Iskolások és óvódások szavalata után karate és zumba bemutatóval látott a közönség. Fellépett a Vadvirág Néptánc Együttes. A nap további részében ökumenikus istentisztelettel, ebéddel és Rákóczi Béla énekessel várják a vendégeket. A szervezők mézeskrémes-, sörivó- és sodrófa dobó versenyt is hirdettek. Délután a dákai Batthyány Ilona Fogyatékosok Otthonának lakói tartanak termékbemutatót és vásárt, ahol Boldizsár Zsolt, festőművész kiállítását és Molnár Csaba bemutatóját is megnézheti a közönség. Öt órakor Lehoczky Judit operaénekesnő, majd Varga Ferenc József humorista szórakoztatja a vendégeket. Este hét órától az Orfeum Vándorszínpad operett előadását élvezhetik a helyszínre látogatók Bálint Csaba és partnere jóvoltából. Majd a Potyautasok modern pop műsorát követően tűzijátékkal és a Kobor Land báljával zárul a program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!