Nap képe

2012.11.28. 13:55

Solymásztalálkozó

Tapolca - Arab és magyar solymászok cseréltek tapasztalatot szerdán a városi moziban.

Szijártó János

A világ élvonalához tartozó solymászok rendkívül jó kapcsolatot ápolnak, így ennek jegyében nyitották meg első alkalommal a szakmai előadásokkal egybekötött Nemzetközi magyar-arab solymásztalálkozót. Turcsányi Zoltán, a Magyar Solymász Egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy százötven solymászt tartanak nyilván tagságuk körében, míg hazánkban kétszáz, kétszázötven solymász működik. 



Turcsányi Zoltán (balra) egyesületi elnök egy  vándorsólyommal, mellette Billege Balázs titkár  héjával (Fotó: Szijártó János)

Vadászati céllal héját, vándorsólymot, szirti sas és héjat tartanak a szakemberek, a fegyveres vadászokra vonatkozó törvények szerint.  A kétnapos rendezvényhez Tapolca mellett Sümeg, Hévíz és a Zala megyei Nagypáli csatlakozott, így a tapolcai program után a résztvevők mindegyik helyszínre ellátogatnak. Az igazán látványos röptetés ma lesz Nagypáliban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!