Nap képe

2016.12.12. 17:23

Vegyük észre az élet apró szépségeit!

Veszprém – Munkából autóztam hazafelé. A már elvégzett, és a soron következő feladatomon kattogott az agyam. Tulajdonképpen megszokásból vezettem az autót.

Molnár Sándor

A bukkanón hajtottam felfelé Veszprém és Nemesvámos között, elhagyva azt a szakaszt, ahol a bicikliúton haladóknak át kell menniük a forgalmas tapolcai úton. Egyszer csak megláttam őket. Ott tornyosultak előttem a nagy szürkéskék felhők, a lemenő nap sárga megvilágításában, amitől az egész egy bordós árnyalatot kapott. Az égiek nagy művészek.

Fotó: Molnár Sándor

Elámultam a látványtól. Néztem döbbenten néhány másodpercig és azt éreztem, hogy ezt meg kell örökítenem. Az első adandó alkalommal félreálltam, kiszálltam a kocsiból és készítettem néhány fényképet. Csak azt sajnáltam, hogy feljebb, a bukkanó tetején, ahol még mellbevágóbb volt a hatás, ott nem tudtam fotózni. Számomra a történet tanulsága az, hogy rohanó világunkban tudjunk néha megállni egy pillanatra, és vegyük észre az élet apró szépségeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!