elfáradt

2018.06.11. 17:22

Nadal még nem biztos a jövőt illetően

A világelső, vasárnap óta 11-szeres Roland Garros-győztes Rafael Nadal egyelőre nem biztos abban, hogy pályára lép a július 2-án kezdődő wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.

PARIS, FRANCE - JUNE 10: Rafael Nadal of Spain poses with the championship trophy after winning his French Open finals match against Dominic Thiem (not seen) of Austria in the final match at the French Open tennis tournament at Roland Garros Stadium in Paris, France on June 10, 2018. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency

Forrás: AFP/Anadolu Agency

Fotó: Mustafa Yalcin

A spanyol játékos történelmi párizsi sikere után úgy fogalmazott, a következő napokban egyeztetnie kell stábjával, többek között az edzéseit irányító Carlos Moyával a folytatásról.

„Hosszú és mentálisan igen kimerítő volt a salakszezonom, főleg, mert szinte minden tornán a maximális számú mérkőzést játszottam le.

Sokat kivett belőlem ez a két hónap”

- mondta a 32 éves Nadal.

Az immár 17-szeres Grand Slam-győztes sztár párizsi sikere előtt győzött Monte-Carlóban, Barcelonában és Rómában is, míg Madridban negyeddöntős volt.

„Szeretnék annyi helyen játszani, amennyin csak lehet, de mindenkinek meg kell értenie:

időre van szükségem, hogy meglássam, hogy vagyok”

- nyilatkozta.

A kétszeres wimbledoni bajnok teniszező emlékeztetett rá, hogy a salakról fűre váltás „igen drasztikus”, s bár korábban sokszor megtette ezt, akkor még „fiatalabb, gyorsabb volt”.

Nadal az idei Australian Openen sérülés miatt feladta a Marin Cilic elleni negyeddöntőt, ezt követően legközelebb csak áprilisban, a Davis Kupában lépett pályára.

Nagy riválisa, a húszszoros GS-bajnok – és Ausztráliában győztes – Roger Federer a teljes salakszezont kihagyta, és az eheti, stuttgarti füves pályás versenyen tér vissza.

Borítókép: Nadal a frissen szerzett Roland Garros-trófeával

AFP / ANADOLU AGENCY / Mustafa Yalcin

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!