kampány

2018.09.14. 15:00

A Szex és New York színésznője nem kapott elég szavazatot

Cynthia Nixon, a Szex és New York-tévésorozat színésznője nem kapott elég szavazatot, így ismét Andrew Cuomo, a metropolisz jelenlegi kormányzója indulhat a Demokrata Párt színeiben New York állam kormányzói tisztségéért.

New York, 2018. szeptember 15. Cynthia Nixon amerikai színésznõ, a Demokrata Párt kormányzójelöltje köszönti támogatóit egy New York-i kampányrendezvényen 2018. szeptember 13-án. A Szex és New York amerikai televíziós filmsorozat fõszereplõjeként ismert 52 éves Nixon elbukta a jelöltállítási versenyt a mostani kormányzóval, Andrew Cuomóval szemben. Az elõválasztáson Cuomo 65 százalékot kapott, Nixon pedig csak 35-öt. (MTI/AP/Jason DeCrow)

Fotó: Jason DeCrow

Nixon a kampányban baloldali kihívója volt Cuomónak. A szavazáson azonban Cuomo a voksok 65 százalékát kapta, míg a színésznőre 35 százalék voksolt. Cuomónak helyzeti előnye is volt és jóval több pénz állt a rendelkezésére a kampányban.

Andrew Cuomo 2011 óta az állam kormányzója, címét a november 6-i választásokon kell megvédenie.

Az 52 éves Nixon a vereséget nem vette a szívére, egy Twitter-üzenetében hangsúlyozta, hogy nem kedvetlenítette el az eredmény, sőt inkább ösztönzően hat rá és arra biztatta támogatóit, hogy folytassák progresszív kampányukat.

A politikai újonc Nixon, aki „korrupt vállalati demokratának” nevezte Cuomót, úgy értékelte, hogy kampányával sikerült „alapvetően megváltoztatni a politikai tájat”. Kijelentette, hogy továbbra is küzd majd az olcsóbb bérleti díjak és a rasszizmus ellen.

„Ez csak a kezdet. Együtt nyerjük meg ezt a harcot” – üzente támogatóinak.

Borítókép: Cynthia Nixon amerikai színésznő, a Demokrata Párt kormányzójelöltje köszönti támogatóit egy New York-i kampányrendezvényen 2018. szeptember 13-án.

MTI / AP / Jason DeCrow

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában