Hollywood

2020.01.30. 18:03

Különleges előadással készül Billie Eilish a 92. Oscar-gálára

A közösségi médiát elárasztották a találgatások arról, hogy a 18 éves sztár esetleg az új Bond-film főcímdalát énekeli majd.

Los Angeles, 2020. január 27. Billie Eilish amerikai énekesnõ kezében az év daláért, az év felvételéért (Bad Guy), az év albumáért, illetve a legjobb pop énekes albumért (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?) és a legjobb új elõadónak járó elismeréssel a Grammy-díjak 62. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Staples Centerben 2020. január 26-án. MTI/EPA/David Swanson

Forrás: MTI/EPA

Fotó: David Swanson

A friss Grammy-díjas Billie Eilish is szerepel majd a 92. Oscar-díjátadó műsorában.

Az amerikai filmakadémia közleménye szerint a 18 éves énekesnő különleges előadással lép színpadra.

A közösségi médiát máris elárasztották a találgatások arról, hogy a fiatal sztár esetleg az új Bond-film főcímdalát énekeli majd a gálán. A felvétel bemutatóját eddig tavaszra ígérték. Közben azonban Eilish a vasárnapi Grammy-díjátadóról négy fődíjat vihetett haza: megszerezte a legjobb album, felvétel, dal és új felfedezett trófeáját is.

A Los Angeles-i kamaszlány mellett az Oscar-gálán olyan sztárok lépnek majd fel, mint Elton John, Idina Menzel, Cynthia Erivo, Randy Newman és Chrissy Metz.

Ők azonban a legjobb filmbetétdal kategóriában szereplő számokat énekelik.

Január elején jelentették be, hogy Eilish lesz a társszerzője és az előadója az új Bond-film főcímdalának.

A Nincs idő meghalni című 007-es epizód áprilisban debütál a mozikban.

Az Oscar-gálák történetében több alkalommal jutottak díjhoz a Bond-számok:

2012-ben Adele kapta az Oscart a legjobb betétdalért, amit a Skyfall című epizódban énekelt, Sam Smith pedig 2016-ban a Spectre főcímdalával nyert Oscart.

Az amerikai filmakadémia díjátadó ceremóniáját február 9-én, vasárnap rendezik meg Hollywoodban.

Borítókép: Billie Eilish amerikai énekesnő a Grammy-díjak 62. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Staples Centerben 2020. január 26-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!