Bulvár-celeb

2021.05.09. 07:25

Felfedték a titkát, így érintette valójában a királynőt Diana halála

II. Erzsébet királynő nem mutatta ki érzelmeit a nyilvánosság előtt. Diana halála után számos kritikát kapott kimértsége miatt, de valakivel azért megosztotta a mélyebb igazságot.

Britain's Queen Elizabeth II looks on during a service to mark the Centenary of the Royal Australian Air Force at the CWGC Air Forces Memorial, Runnymede in Surrey on March 31, 2021. (Photo by Steve REIGATE / POOL / AFP)

Forrás: AFP / Steve Reigate

Fotó: AFP

Diana halála után nem volt a nyilvánosság kedvence II. Erzsébet királynő. Számos kritika érte, többek között azért, mert először megtagadta a zászló leengedését, valamint azért is, mert későn küldött gyászüzenetet a briteknek – írja a Metropol.

Az egész ország gyászba borult és az egész világ Dianát siratta
Fotó: AFP / Julien Mattia

 

Évekkel a tragikus kimenetelű baleset után került csak elő a királynő levele, amelyet udvarhölgyének Lady Henriette Abel Smith-nek írt. Ebben a válaszüzenetben ismerte be, hogy mennyire rosszul érintette Diana halála. Erzsébet kifejtette, hogy Abel Smith levele volt az első, amelyet a baleset után felbontott. Válaszában azt írta,

a történtek teljesen összetörték, érzése szerint az egész országot nagy veszteség érte. Diana gyermekei, Vilmos és Harry meglátása szerint bátran viselkedtek a történtek után, annak ellenére is, hogy gyászukat a nyilvánosság érdeklődése övezte és nagyon büszke rájuk.

Úgy látszik tehát, hogy a királynő inkább csak elfojtotta érzéseit, nem pedig közömbösen reagált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!