sikerekkel a háta mögött

2020.12.11. 15:17

Lemondott a Ferrari vezérigazgatója

Visszalépett hivatalából a Ferrari vezérigazgatója Louis Camilleri. Feladatát átmenetileg az Agnelli család leszármazottja John Elkann, a cég elnöke veszi át – jelentette be pénteken a Ferrari.

Vállalati források szerint a 65 éves Louis Camilleri egészségügyi problémákkal küszködött és ezért kórházi ellátásra is szorult koronavírus-fertőzés miatt, de állapota már javul. A visszavonulás mellett azonban nem egészségi állapota miatt döntött a vezérigazgató.

Camilleri 2018 júliusában vette át a Ferrari vezetését Sergio Marchionne hirtelen bekövetkezett halálát követően. Camilleri vezetése alatt a Ferrari volt a milánói tőzsde egyik legjobban teljesítő autóipari részvénye. A részvény az elmúlt hónapban érte el történelmi rekordját.

Camilleri vezetése alatt kezdte meg a Ferrari a tapogatózást abba az irányba, hogy a sportkocsik mellett más modellkategóriákat is felvegyen a kínálatába anélkül, hogy ezzel sérülne a márka exkluzív prémium kategóriában kivívott rangja. A Ferrari hamarosan piacra viszi PuroSangue SUV modelljét és hibrid modellekkel készül bővíteni termékpalettáját.

A Ferrari luxus sportautói iránt még a koronavírus-járvány alatt sem csappant meg a kereslet.

Ezzel együtt azonban a Ferrari is ki van téve annak a történelmi léptékű technológiai kihívásnak, amivel az egész autóipar szembesülni kényszerül, az emissziós értékek kötelező csökkentésének. Mindez kétségessé teszi a 2022-re kitűzött eredménycél teljesíthetőségét.

A vezérigazgató lemondásának a bejelentésére a Ferrari részvénye gyengült a milánói tőzsdén, de pénteken a déli órákban csak 0,6 százalékkal állt gyengébben, míg a tőzsdeindex 1,3 százalékos veszteséget mutatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!