Szörnyűség

2021.12.06. 06:00

Túrázás közben halt meg egy kisgyerekes család, a kutyájuk sem élte túl

Elsőként a gyerekkel történhetett tragédia.

A 45 éves brit Jonathan Gerrish, 31 éves felesége, Ellen Chung, valamint a pár egyéves kislánya, Muji a család kedvencével, az Oski névre hallgató 8 éves kutyájukkal együtt vágott neki a túrának egy augusztusi napon a kaliforniai Sierra Nemzeti Erdőben.

Mivel az egész családot – beleértve a kutyát is – holtan találták a vadonban, az ügyben átfogó nyomozás indult, melynek során mind az öngyilkosság, mind egy esetleges mérgezés, sőt, még a villámcsapás lehetőségét is kizárták – írja a Mirrorra hivatkozva a Bors.

Mint azt a novemberig tartó nyomozásban szakértőként résztvevő túlélési tréner elmondta, a házaspár vélhetően túl messzire elbarangolt, elsőként pedig a gyerek halhatott meg.

Minden bizonnyal a kicsi és a kutya gondozása miatt álltak meg, és egy idő után nem tudtak továbbmenni

- magyarázta a szakember, hozzátéve, hogy mivel a család kifogyott a vízből és a táplálékból,

nagy valószínűséggel a túlhevülés, illetve a kiszáradás okozhatta a vesztüket.

A környéken ilyenkor a 37 foknál magasabb nappali hőmérséklet sem ritka, legalábbis az ügyben nyilatkozó Mariposa megyei sheriff, Jeremy Briese szerint, aki úgy emlékszik, 20 éve is megvan annak, hogy hasonló tragédia következett volna be a körzetében.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!