Krimi

2023.05.15. 20:25

Szlovákiai buszbaleset: azonosították a halálos áldozatot

Nyolcan kerültek kórházba életveszélyes sérülésekkel a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar busz utasai közül, két embert mélyaltatásban tartanak - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

MW

Fotó: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok

Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta: a sérült autóbuszt már elvontatták, az autópályát megnyitották a forgalom előtt.

23 súlyos és közepesen súlyos sérültet kezelnek kórházban. Ők arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek.

Több emberen kellett életmentő műtétet végrehajtani, két sérült mélyaltatásban van. 

A Noviny.sk cikke alapján a Bors azt írja, az egyetlen halálos áldozatot hétfő este azonosították is: 

 

egy 56 éves férfi halt meg a szerencsétlenségben.

 

A könnyebb sérülteket a malackai (Malacky) tűzoltólaktanyában kialakított krízisközpontba szállították, ahol pszichológusok és orvosok foglalkoztak velük. A 38 könnyebb sérült közül 19 embert szállítottak kórházba, a többiek 18 óra után mentesítő busszal elindultak Magyarországra.

Az M1 hétfő esti Híradójában elhangzott, hogy a budapesti és miskolci embereket, feltehetően nyugdíjasokat szállító busz teljes sebességgel belerohant egy kamionba, amely épp az autópálya melletti pihenőhelyről hajtott vissza a sztrádára. Az ütközés után a busz összeroncsolódott, az úttesten hevertek az utasülések, a kamion rakománya az útra borult. Mint beszámoltak róla, a közösségi oldalakra feltöltött videón jól látszott, hogy a kamion az árokba csúszott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!