Krimi

2023.06.21. 14:00

Felháborító felvétel: magyar rendőrökre lövöldöztek egy furgonból

A raktérben 21 ember szorongott.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Az őket követő rendőrökre lőttek egy migránsokkal telezsúfolt furgonból a menekülő embercsempészek 2022. november 14-én reggel az M5-ös autópálya Budapestre vezető szakaszán. Senki sem sérült meg, az embercsempészeket a TEK segítségével elfogták. Az ablaktalan, ülések nélküli rakterű furgonban 21, magát szír állampolgárnak valló személyt találtak. 

A lövések pillanatában még nem lehetett tudni, de utólag kiderült, hogy az embercsempész gáz- és riasztófegyvert használt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Bűnüldözési Osztály bűnszervezetben elkövetett embercsempészés megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást négy iraki, egy német és egy török állampolgárságú férfival szemben. 

Forrás: YouTube / Police.hu

Az eljárás adatai szerint a migránsokat két iraki állampolgárságú gyanúsított vette fel a déli határnál, hogy embertelen körülmények között Nyugat-Európába szállítsák őket, míg a két másik iraki férfi egy személyautóval haladt előttük, hogy jelezzék az esetleges rendőri ellenőrzéseket. A török és a német állampolgár szervezőként segítette őket.

A furgon egyik szír állampolgárságú utasa tanúkihallgatásán elmondta, hogy az embercsempészeknek  5000 eurót adott előre, út közben pedig további 2000 eurót és 1500 dollárt kellett fizetnie. A budapesti nyomozók a nyomozást befejezték, az ügy iratait a Fővárosi Főügyészségre küldik meg – írja a Police.hu közleménye alapján a Bors. 

A hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntett miatt az eljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!