hatvan év után

2021.05.12. 12:45

Sophia Loren kapta a legjobb színésznő díját az olasz filmakadémiától

A 86 éves színésznő az Előttem az élet című film főszerepéért nyerte el az olasz Oscarként emlegetett trófeát.

Hollywood, 2019. október 28. Sophia Loren olasz színésznõ az amerikai filmakadémia 11. Kormányzói-díjainak kiosztóján a hollywoodi Dolby Színházban 2019. október 27-én. MTI/EPA/Nina Prommer

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Nina Prommer

Sophia Loren kapta a legjobb színésznő díját kedden Rómában az olasz filmakadémia David di Donatello-díjainak átadásán. A 86 éves színésznő az Előttem az élet című film főszerepéért nyerte el az olasz Oscarként emlegetett trófeát. Az Émile Ajar regényéből készült produkciót a filmcsillag fia, Edoardo Ponti rendezte.

„Hatvan éve már nyertem egy Donatello-díjat, de olyan érzés, mintha ez lenne az első: ugyanolyan izgatottság és öröm tölt el” – mondta Loren a gálán. Hozzátette: talán ez volt az utolsó filmje, bár rajta nem múlik, ő szívesen forgatna még. „Nem tudok film nélkül élni”

- hangsúlyozta.

A Donatello-díjátadó gála nagy nyertese Giorgio Dritti alkotása, a Volevo Nascondermi lett, amely az olasz naiv festő, Antonio Ligabue életéről készült. A dráma hét díjat kapott, köztük a legjobb film és rendező elismerését, valamint a főszerepet alakító Elio Germano is díjazott lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!