premier league

2018.06.08. 15:01

Lesz téli szünet az angoloknál

Kéthetes téli szünetet vezetnek be az angol labdarúgó Premier League-ben a 2019/2020-as idénytől kezdődően.

A szövetség (FA) pénteken jelentette be a döntést, amely ugyanakkor nem jelenti azt, hogy leállna a bajnokság. A februári szünet úgy zajlik majd, hogy az erre az időszakra eső két hétvégén tíz-tíz helyett csak öt-öt mérkőzést rendeznek, ezzel a sűrű karácsonyi időszakot és évkezdetet követően kéthetes pihenőt biztosítanának a játékosoknak.

Martin Glenn, az FA ügyvezetője a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal tartalmasabb tárgyalásokat folytattak a liga képviselőivel a szünet versenynaptárba illesztéséről.

A friss döntés része, hogy az FA Kupa ötödik fordulójának mérkőzéseit hét közben rendezik, és ebben a szakaszban nem lesznek újrajátszások, helyettük hosszabbítással, illetve tizenegyesekkel dőlnek el a párharcok.

„Ez egy jelentős lépés az angol labdarúgásban, és azt reméljük, hogy ebből az ország és a klubok is profitálni fognak” – mondta Glenn.

Az európai topbajnokságok közül jelenleg egyedül a Premier League-ben nincs téli szünet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!