fölény

2018.06.18. 19:08

Sima győzelemmel rajtoltak a belgák

Magabiztos, 3-0-s győzelemmel mutatkozott be Belgium labdarúgó-válogatottja az oroszországi világbajnokság G csoportjában hétfőn.

Szocsi, 2018. június 18. A belga Romelu Lukaku befejeli csapata második gólját a Belgium – Panama mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának elsõ fordulójában a szocsi Fist Stadionban 2018. június 18-án. (MTI/EPA/Ronald Wittek)

A papírformának megfelelően a belgák az első perctől fogva irányították a mérkőzést, ugyanakkor a vb-újonc panamaiak jól tartották magukat az első negyvenöt percben és néhány gyors kontrával egyszer-egyszer zavarba is hozták az európaiak védelmét.

A fordulást követően Mertens bombagóljával gyorsan előnybe került a belga válogatott – 2014-ben is a Napoli csatára lőtte csapata első vb-gólját. Panama gyorsan válaszolhatott volna, de Courtois ziccert hárított. A belgák a folytatásban felőrölték ellenfelüket és Lukaku duplájával biztosították sikerüket.

Eredmény:

G csoport, 1. forduló:

Belgium-Panama 3-0 (0-0)

Szocsi, 43 257 néző, v.: Janny Sikazwe (zambiai)

gólszerzők: Mertens (47.), Lukaku (69., 75.)

sárga lap: Meunier (14.), Vertonghen (59.), De Bruyne (88.), illetve Davis (18.), Barcenas (45+2.), Cooper (49.), Murillo (51.), Godoy (57.)

Gólok:

47. perc: egy jobbról érkező beadást röviden fejelt ki az egyik panamai védő, csapattársa csak belecsúsztatni tudott a labdába, amelyet Mertens kapásból bombázott a kapu jobb oldalába (1-0).

69. perc: De Bruyne a tizenhatos bal sarkáról jobb külsővel tökéletesen tekert az ötösön helyezkedő Lukaku fejére, a csatár pedig előre vetődve a léc alá bólintott (2-0).

75. perc: Hazard tökéletes ütemben ugratta ki a leshatáron kilépő Lukakut, aki rávezette Penedóra a labdát és a kivetődő kapus fölött a kapu közepébe emelt (3-0).

Borítókép: MTI /EPA / Ronald Wittek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában