Wimbledon

2018.07.06. 19:19

Serena továbbjutott, Venus kiesett

A Williams-nővéreknek felemásra sikerült a versenynap.

PARIS, FRANCE - JUNE 03: Venus Williams (R) and Serena Williams (L) of the USA in action against Andreja Klepac (not seen) of Slovenia and Maria Jose Martinez (not seen) Sanchez of Spain during during their ladies doubles fourth round match at the French Open tennis tournament at Roland Garros Stadium in Paris, France on June 03, 2018. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency

Az amerikai Serena Williams bejutott a 16 közé a wimbledoni teniszbajnokságon, míg testvére, a tavaly döntős Venus kiesett a pénteki játéknapon.

Az egyesben hétszeres bajnok Serena két játszmában búcsúztatta Babos Tímea párospartnerét, a francia Kristina Mladenovicot.

A 36 éves, egyesben 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams – akit a világranglista 181. helyezettjeként is a 25. helyen emeltek ki a szervezők – sorozatban 17. győzelmét aratta Wimbledonban, ugyanis 2015-ben és 2016-ban is ő nyert, tavaly pedig gyermeke születése miatt nem indult.

Ugyanakkor Venus – kilencedik kiemeltként – nagy csatában, 2 óra 41 perc alatt kikapott a holland Kiki Bertenstől. Az első játszma simán a 20. helyen rangsorolt Bertensé volt, az egyesben ötszörös bajnok amerikai teniszező rövidítésben egyenlített, majd a záró szettet 8:6-ra veszítette el.

Borítókép: a Williams-nővérek a French Open-en 2018. június 3-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában