US Open

2018.08.30. 14:19

Egymás ellen lépnek pályára a Williams-nővérek

Serena Williams jobban örült volna, ha később kerül össze nővérével, Venusszal.

Serena Williams (R) and Venus Williams of the US speak between points during their women's doubles second round match against Belgium's Kirsten Flipkens and Italy's Sara Errani on day six of The Roland Garros 2018 French Open tennis tournament in Paris on June 1, 2018. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON

Forrás: AFP

Fotó: CHRISTOPHE SIMON

Mivel szerdán mind Serena, mind Venus Williams bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába, így egymás ellen lépnek majd pályára a New York-i Grand Slam-tornán.

Az egykori világelső Williams-testvérek közül előbb Venus (16. helyen kiemelt) biztosította a helyét a 32 között azzal, hogy két szettben legyőzte az olasz Camila Giorgit. Később, az esti programban húga, Serena (17.) a német Carina Witthöftöt verte meg.

„Nagyon szerencsétlen, hogy már most találkozunk. Mindig jobbá tesszük a másikat, a legjobbat hozzuk ki egymásból. Azt hiszem, ehhez már hozzászoktunk”

-mondta a magyar idő szerint csütörtök hajnali győzelme után Serena. Hozzátette: nagyon sajnálja, hogy a torna ilyen korai szakaszában kell nővére ellen pályára lépnie, jobb lett volna később.

„A torna korai szakaszában vagyunk még, mindkettőnknek az a célja, hogy egyre jobban és jobban játszunk. Nehéz sorsolás mindkettőnknek”

- nyilatkozta a 16.-ként rangsorolt Venus.

Ez lesz a harmincadik összecsapásuk, a hatszoros US Open-bajnok Serena 17-12-re vezet, míg a Grand Slamek tekintetében 10-5 az állás a javára. Legutóbb a tavalyi Australian Open döntőjében mérkőztek egymással, akkor Serena – már várandósan – két szettben győzött.

Az újabb Williams-párharc pénteken lesz, magyar idő szerint várhatóan éjszaka.

Borítókép: Venus (b) és Serena Williams a Roland Garroson 2018-ban

AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában