US Open

2018.08.28. 09:44

Könnyedén vette az első akadályt a címvédő Nadal

A spanyol sztárnak csak másfél szettet kellett játszania, mivel ellenfele feladta a meccset.

New York, 2018. augusztus 28. A spanyol Rafael Nadal honfitársa, David Ferrer ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2018. augusztus 27-én. (MTI/EPA/Ray Stubblebine)

A címvédő Rafael Nadal és Sloane Stephens is könnyedén vette az első fordulót az amerikai nyílt teniszbajnokság hétfői napján. A spanyol sztárnak csak másfél szettet kellett játszania, mivel 36 éves honfitársa, az utolsó Grand Slam-tornáján szereplő David Ferrer a második felvonásban vádlisérülés miatt feladta a meccset.

A csípőműtétje után nemrég visszatért Andy Murray – a US Open 2012-es győztese – 14 hónap után vívott először GS-mérkőzést, és négy szettben bizonyult jobbnak az ausztrál James Duckworth-nél. A skótok volt világelsője jelenleg csak 382. az ATP-rangsorban.

A hazai közönség előtt szereplő Stephens az orosz Jevgenyija Rogyinát verte két játszmában.

A hatszoros bajnok Serena Williams ellenállhatatlan játékkal szinte leütötte a pályáról a lengyel Magda Linette-et – tavaly leánya születése miatt kihagyta a viadalt. Nővére, a 38 éves Venus – aki 2000-ben és 2001-ben nyert Flushing Meadowsban – alaposan megküzdött az orosz Szvetlana Kuznyecovával a 35 fokos hőségben, és csaknem háromórás csatában győzte le a 2004-es bajnokot.

Borítókép: MTI/EPA/Ray Stubblebine

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában