bizonyíték híján

2019.04.24. 14:00

Felmentették a Barcelona korábbi elnökét

Felmentették Sandro Rosellt, az FC Barcelona volt elnökét a pénzmosás és adócsalás vádja alól.

Former Barcelona FC president Sandro Rosell attends the first hearing in his trial over money laundering at the National Criminal and Administrative Court in Madrid on February 25, 2019. - Rosell, his wife and four others are accused of "large-scale money laundering" of at least 19.9 million euros ($23 million) since 2006 relating to television rights and sponsorship in Brazil. (Photo by Fernando VILLAR / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Fernando Villar

A spanyol bíróság szerdán közölte, hogy nem volt elég bizonyíték Rosell bűnösségére, akit így az ügyben érintett öt társával együtt – közte a feleségével, valamint ügyvédjével – felmentettek.

Az 55 éves Rosellt azzal gyanúsították, hogy

sikkasztásban és pénzmosásban segédkezett a Brazil Labdarúgó Szövetség korábbi elnökének, Ricardo Teixeirának.

A vád szerint a dél-amerikai válogatott 24 mérkőzésének közvetítési jogával kapcsolatos megállapodások, valamint a Nike-val megkötött reklámszerződése után összesen 20 millió euró (6,4 milliárd forint) nem a brazil szövetséghez, hanem az ügyletekben közreműködőként résztvevő Rosell feleségének, illetve ügyvédjének, majd onnan egy részük Teixeira számlájára került.

A spanyol államügyészség tavaly nyáron még 11 éves börtönbüntetést kért Rosellre, amit később hatra csökkentett.

Az üzletember közel 22 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, gazdasági bűncselekmény miatt Spanyolországban korábban senkinek nem kellett még ilyen hosszú időt börtönben töltenie.

A volt sportvezető szeretett volna szabadlábon védekezni, de az erre irányuló kérelmét 13 alkalommal utasították el.

Rosell 2010 nyarától 2014 januárjáig volt az FC Barcelona elnöke, tisztségéről azt követően mondott le, hogy nyilvánosságra kerültek Neymar szerződtetésének anyagi részletei.

A vádak szerint Neymar – aki 2017-ben a francia Paris Saint-Germain-hez távozott – megszerzése sokkal többe került annál, mint amennyit bevallottak a brazil csatár 2013-as leigazolásakor.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!