támogatás érkezett

2020.12.31. 20:44

Visszatért a feloszlatott svéd bajnoki címvédő női labdarúgócsapat

A klub ugyanis „ellenállhatatlan” ajánlatokat kapott potenciális befektetőktől.

Két nappal azt követően, hogy bejelentették feloszlatását, visszatért a svéd bajnokságban címvédő Kopparbergs/Göteborg FC női labdarúgócsapat.

A klub ugyanis „ellenállhatatlan” ajánlatokat kapott potenciális befektetőktől annak nyomán, hogy Peter Bronsman klubelnök közölte: már nem tudják felvenni a versenyt azokkal a nagyobb svéd és európai csapatokkal, amelyekre egyre több pénzt költenek. Így a klub 2021-ben mégis harcba száll, hogy megvédje bajnoki címét – jelentették be csütörtökön.

Az új potenciális befektetők között magánszemélyek, vállalatok és más futballklubok is vannak – közölte az egyesület. A helyi sörfőzde támogatását élvező klub hosszú távú aggályai ugyanakkor nem változtak.

A klubvezető kedden azt hangsúlyozta, hogy egy női együttesnek ugyanolyan támogatást kellene kapnia, mint egy férficsapatnak, hogy nemzetközi szinten versenyezhessen. Példaként akkor elmondta, az Olympique Lyon, a Paris Saint-Germain és a Juventus felismerte a női futball értékeit, és olyan jelentős befektetéseket hajtott végre, amelyekkel a Kopparbergs/Göteborg FC képtelen harcolni.

A göteborgi együttes – amely nem azonos a férficsapatot működtető IFK Göteborggal – egy arany- és négy ezüstérmet nyert hazája bajnokságában, háromszor pedig megnyerte a Svéd Kupát. Kevesebb mint két héttel ezelőtt még a Bajnokok Ligájában szerepelt, de a nyolcaddöntőben kiesett a Manchester Cityvel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában