Foci-Eb 2020

2021.06.18. 10:22

London helyett Budapesten lehet az Eb-döntő

London helyett Budapesten rendezhetik a jelenleg zajló labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, amennyiben a brit kormány nem tesz kivételt a kiemelt vendégekkel a szigorú beutazási szabályok tekintetében.

Budapest, 2021. június 15. Magyar szurkolók a Puskás Arénánál 2021. június 15-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplõ magyar válogatott Portugália ellen lép pályára ezen a napon. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ultimátumot adott a brit kormánynak, miszerint hozzanak az Európa-bajnokság kiemelt vendégeire vonatkozó enyhítéseket, különben elveszik tőlük a finál rendezési jogát – írta meg a The Times alapján az Origo.

Az UEFA a lap tudomása szerint azt kérte, hogy

a tornára érkező mintegy 2500 VIP-vendégnek ne kelljen a jelenleg a szigetországba érkezőkre nézve kötelező tíznapos karanténba vonulniuk.

A kivételezettek között lennének az UEFA, a FIFA, a szponzorok, valamint a mérkőzést közvetítő tévétársaságok dolgozói is.

Miután London nem csupán a július 11-i döntőt rendezi, de már a két elődöntőre (július 6-7.) is a brit fővárosban kerül sor,

az UEFA azt szeretné elérni, hogy a 2500 VIP-vendég szabadon mozoghasson ebben az időszakban, bejárást kapva mindhárom mérkőzésre, a csapatok edzésreire, valamint a sajtóeseményekre is.

„A magyar szervezők a hátralévő három budapesti mérkőzésre koncentrálnak. Ugyanakkor a magyar szövetség mindig készen áll arra, hogy rangos futballeseménynek adjon otthont”

- mondta a Reuters brit hírügynökségnek az MLSZ szóvivője.

A magyar főváros az elmúlt idényben nem egyszer szolgált vészmegoldásként, a Puskás Arénában rendezték szeptemberben az európai szuperkupáért kiírt találkozót, valamint több Bajnokok Ligája- és Európa-liga-mérkőzést is.

Az MLSZ azt is jelezte, hogy az első meccs után pozitív visszajelzések érkeztek a budapesti rendezéssel kapcsolatban.

Budapest mellett szól, hogy a magyar kormány csütörtöki bejelentése szerint a jövő héttől visszaállítják a szabad határátlépést a schengeni határokon, egyáltalán nincs karanténkötelezettség, valamint a rendezők közül egyedülikén a magyar fővárosban vannak telt házas mérkőzések.

Borítókép: magyar szurkolók a Puskás Arénánál 2021. június 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában