Járvány

2021.11.14. 14:43

A kézilabda világbajnokságon csak oltott vagy fertőzésen átesett játékosok vehetnek részt

A korlátozás nemcsak a játékosokra, de a stábtagokra, valamint a versenybírókra, a szervezőkre és a játékvezetőkre is vonatkozik.

Alig két és fél héttel a torna kezdete előtt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) úgy döntött, hogy csak teljesen beoltott vagy a koronavírus-fertőzésen átesett játékosok vehetnek részt a december 1-jén kezdődő női világbajnokságon.

A hírt Per Bertelsen, az IHF igazgatótanácsának tagja erősítette meg a dán TV 2 portálnak.

A korlátozás nemcsak a játékosokra, de a stábtagokra, valamint a versenybírókra, a szervezőkre és a játékvezetőkre is vonatkozik.

A weblap szerint a nemzetközi szervezet levélben értesítette erről a 32 résztvevő ország szövetségét. A további rendelkezések szerint az utazás előtt 72 órával PCR-tesztet kérnek a válogatottaktól – a torna alatt is végeznek majd teszteket -, a mérkőzések előtt és után pedig tilos lesz a kézfogás.

A spanyolországi tornán a magyar válogatott a szlovák, a cseh és a német csapattal szerepel azonos csoportban. Az idei lesz a 25. női világbajnokság – és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott -, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 1-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castelló és Torrevieja ad otthont.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!