Kézilabda

2022.03.23. 11:00

Mikkel Hansen túl van az életveszélyen, de idén már nem játszhat

Túl van az életveszélyen, de a mostani idényben már nem játszhat Mikkel Hansen, a Paris Saint-Germain olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázója.

A dán balátlövő jobb térdében múlt hétfőn porcműtétet hajtottak végre Dániában, az ízülettisztító beavatkozás után a felépülését négy–hat hétre jósolták. Visszatérve Párizsba azonban, ahol a rehabilitációját tervezték, tüdőembóliával párosuló érgyulladást állapítottak meg nála.

A PSG közlése szerint Mikkel Hansent a klub orvosi stábja felügyeli, és a következő négy–hat hónapban antikoaguláns kezelés vár rá, melynek célja a vér alvadásának huzamosabb ideig történő gátlása, vérrög képződésének megakadályozása. Egy ilyen kúra mellett kontaktsportot nem lehet űzni, emiatt a 34 éves dán sztárjátékos ebben a szezonban már biztosan nem léphet pályára. Ez egyben azt is jelenti, hogy a PSG-ben már – melybe 2012-ben érkezett – nem szerepel, mivel a nyártól otthon, az Aalborgban folytatja pályafutását.

 

Borítókép: A dán Mikkel Hansen a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Spanyolország–Dánia mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 28-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában