Nincs megállás

2023.02.27. 21:54

Scaloni 2026-ig hosszabbított az argentin labdarúgó-válogatott élén

A 44 éves szakember a megállapodás értelmében esélyt kap a címvédésre, ugyanis a következő világbajnokságot 2026-ban rendezik Kanadában, Mexikóban és az Egyesült Államokban.

Lionel Scaloni argentin szövetségi kapitány a FIFA-világkupa, a vb trófeája mellett a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Friedemann Vogel

A világbajnok argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni 2026-ig meghosszabbította szerződését a nemzeti együttesnél.

A decemberi katari vb-diadal óta már mindkét fél kifejezte folytatási szándékát, azonban a megegyezésre hétfőig várni kellett, amikor a szakvezető Párizsban egyeztetett Claudio Tapiával, a dél-amerikai ország szövetségének elnökével a FIFA-gála előtt, amelyen Scaloni jelölt az év edzője díjra.

Scaloni játékosként futballozott a spanyol, az olasz és az angol élvonalban is, a Deportivo La Corunával például megnyerte a La Ligát és a Spanyol Király Kupát is. Edzőként a Sevilla stábjában kezdte karrierjét, majd az argentin U20-as nemzeti együttest irányította, mígnem 2018-ban az akkori vb-kudarcot követően átvette a felnőtt válogatott vezetését. Azóta vele az argentin válogatott 2021-ben megnyerte a Copa Americát, tavaly pedig a világbajnokságot.

SCALONI, Lionel; MESSI, Lionel
Lionel Scaloni argentin szövetségi kapitány (b) és Lionel Messi a válogatott Abu-Dzabiban tartott edzésén 2022. november 14-én
Fotós: Ali Haider / Forrás: MTI/EPA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában