Labdarúgás

2023.06.13. 10:05

Mbappé nem hosszabbít a PSG-nél, felbolydult az átigazolási piac

Levélben közölte a Paris Saint-Germain labdarúgóklub irányítóival Kylian Mbappé, a francia válogatott világbajnok csatára, hogy nem kívánja meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését az egyesületnél, a szaksajtó szerint pedig ennek hatására felbolydult az átigazolási piac – írja az MTI.

MW

Kylian Mbappe

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Lorraine O'Sullivan

A 24 éves támadót már jó ideje próbálja megszerezni a Real Madrid, de Mbappé legutóbb még azt közölte, hogy a következő idényben biztosan Párizsban marad. Hétfői levelében viszont kijelentette, a jövő június 30-ig szóló szerződését nem akarja meghosszabbítani a PSG-nél, így a kérdés az, hogy a katari befektetők által működtetett francia klub már az idén nyáron eladja-e a futballistát, vagy egy év múlva ingyen lesz kénytelen elengedni.

A Le Parisien című napilap kedden azt írta: „amit Párizsban mindenképpen el akarnak kerülni az az, hogy Mbappé a szerződésének lejárta után ingyen távozhasson.” A L'Équipe – amely elsőként számolt be a csatár klubvezetőknek küldött leveléről – úgy fogalmazott, a PSG-nél „keményítenek a hangvételen.”

A Bajnokok Ligája-trófeát egyelőre sikertelenül üldöző Paris Saint-Germaintől az argentin világbajnok és hétszeres aranylabdás Lionel Messi már távozott, érte ráadásul nem kapott pénzt a klub, a világsztár a szerződésének mostani lejártával ingyen igazolhatott az egyesült államokbeli Inter Miamihoz.

Mbappé 2017 óta futballozik a PSG-nél, először csak a Monacótól kölcsönben szerepelt ott, majd végleges megállapodást kötöttek vele.

A villámléptű támadó múlt nyáron már majdnem a Real Madridé lett, de akkor végül hosszabbított Párizsban. Most viszont megüresedett egy csatárposzt a spanyol csapatnál, miután Mbappé honfitársa, Karim Benzema Szaúd-Arábiában igazolt.

A spanyol As című napilap értesülései szerint Mbappé még úgy is a Madridé lehet, hogy egészen eddig az angol válogatott Harry Kane volt az elsőszámú jelölt Benzema pótlására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában