Labdarúgás

2024.04.02. 09:44

A Manchester United lehet a Liverpool végzete a Premier League hajrájában

Szoboszlai Dominik szerint tökéletes hajrával megszerezhetik az angol bajnoki címet.

MW

Szoboszlai Dominik (j2), a Liverpool és Jakub Moder (b2), a Brighton játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. március 31-i játéknapján Liverpoolban

Forrás: MTI/AP

Fotó: Rui Vieira

Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában a Liverpool 2–1-re legyőzte a Brighton csapatát az Anfielden, ezzel Jürgen Klopp együttese a tabella élére állt. Már csak kilenc meccs van hátra a bajnokságból, és az angol csapat magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik szerint szerint mind döntő fontosságú lesz. Nagy kérdés továbbá, hogy a Vörösök a Manchester Unitedet harmadik próbálkozásra végre le tudják-e győzni. Kedden, szerdán és csütörtökön hétközi fordulót rendeznek a Premier League-ben, a Liverpool csütörtökön Sheffield Unitedet fogadja.

A Liverpool szemszögéből a lehető legjobban alakultak a dolgok a Premier League legutóbbi fordulójában, hiszen a Szoboszlai Dominikkal a pályán a Brighton ellen begyűjtött három pont azt jelentette, hogy az utolsó kilenc mérkőzésnek az első helyről vághat neki Jürgen Klopp csapata. Merthogy közben a két legnagyobb rivális, a Manchester City és az Arsenal ikszelt egymással – írta meg a Magyar Nemzet.

Saját kezükben van a sorsuk

A Brighton elleni győztes meccs után a német Jürgen Klopp dicsérte játékosait, Szoboszlai Dominiket pedig név szerint is kiemelte – derült ki az Origó oldaláról.

– Szoboszlai Dominik volt a meglepetésember, az üldöző, a káoszteremtő, és ez szerintem nagyon jól működött – méltatta Jürgen Klopp a magyar válogatott középpályást, akit a 94. percben cserélt csak le időhúzó szándékkal.

Jelenleg így fest a Premier League dobogója: 1. Liverpool 67 pont, 2. Arsenal 65, 3. Manchester City 64. A három aranyesélyes mindössze három ponton belül van egymáshoz képest, és már csak kilenc forduló van hátra, ami mindegyik döntő fontosságú a bajnoki versenyfutás során. Jól tudja ezt Szoboszlai Dominik is.

– Kilenc bajnoki van hátra, az első helyen állunk, vagyis a saját kezünkben van a sorsunk. Ha mostantól egyszer sem hibázunk, miénk lesz aranyérem, úgyhogy az dönthet, hogy képesek leszünk-e a tökéletes hajrára – nyilatkozta a magyar labdarúgó.

Az utolsó nagy roham

Nem lesz könnyű megvalósítani a kilencből kilenc győzelmet, főleg, hogy azok között legalább három igencsak kemény erőpróbának ígérkezik. Leginkább a Manchester United elleni idegenbeli, a Tottenham elleni hazai és az Aston Villa elleni idegenbeli bajnoki tűnik nehéznek. Ez a három csapat követi a dobogósokat közvetlenül a tabellán a 4–6. helyeken.

A hatodik MU-t ebben az idényben ráadásul még nem tudta legyőzni a Klopp-csapat, ősszel az Anfielden 0–0 lett az eredmény, márciusban az FA-kupa negyeddöntőjében pedig egy hosszabbításos meccsen 4–3-ra győzött a United – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Törlesztenivalójuk a Tottenham ellen is van Szoboszlaiéknak, hiszen szeptemberben a Spurs 2–1-re legyőzte a Liverpoolt egy óriási botrányt kavart meccsen, ahol a videóbíró ismét „főszerepet játszott”.

Az Aston Villát ugyanakkor simán elintézték 3–0-ra a Vörösök az ősszel, Szoboszlai pedig a harmadik percben azon a találkozón lőtte az első gólját a Liverpool mezében. Íme a program: Sheffield United (otthon, 04.04.), Manchester United (idegenben, 04.07.), Crystal Palace (otthon, 04.14.), Fulham (idegenben, 04.21.), Everton (idegenben, 04.24.), West Ham United (idegenben, 04.27.), Tottenham (otthon, 05.04.), Aston Villa (idegenben, 05.11.), Wolverhampton (otthon, 05.19.).

– Az utolsó kilenc meccs valóban felér egy fináléval, de a nyomás ősszel is ott van rajtad: ha kétszer kikapsz, máris hat pontra leszakadhatsz a vetélytársaktól. Ezzel együtt a hátralévő kilenc fordulóban minden találkozónak úgy kell nekifutni, mintha az utolsó lenne – vélekedett Szoboszlai. Premier League, 31. forduló:

Kedd:

Newcastle United–Everton 20.30

Nottingham Forest–Fulham 20.30

Bournemouth–Crystal Palace 20.45

Burnley–Wolverhampton Wanderers 20.45

West Ham United–Tottenham Hotspur 21.15

Szerda:

Arsenal–Luton 20.30

Brentford–Brighton 20.30

Manchester City–Aston Villa 21.15

Csütörtök:

Liverpool–Sheffield United 20.30

Chelsea–Manchester United 21.15

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában