Nyereményjáték

2010.06.21. 10:25

Éljen soká az ifjú pár!

Balatonfüred - Két hangos és határozott igennel fogadott örök hűséget egymásnak Zentai-Major Szabina és Zentai Gergely lapunk Álomesküvő nyereményjátékának győztes párja. Fergeteges hangulatú lakodalmuk hajnal ötig tartott.

B. Virág Rita

A fiatal pár a lakodalom helyszínén, a Tölgyfa csárda udvarán közel százfős vendégsereg előtt mondta ki a boldogító igent. Ugyan pénteken és vasárnap is borús, esős idő volt a jellemző, ám az Álomesküvőt kegyeikbe fogadták az égiek és  ragyogó napsütésben zajlott le a ceremónia. A pezsgős köszöntést vacsora követte, majd a finom falatok után fergeteges hangulatú mulatozás vette kezdetét. A hajnali ötig tartó vigasságot Szabina és Gergő bécsi keringője nyitotta meg. Természetesen volt menyasszonyrablás, menyasszonyi torta, menyecsketánc, és az ünnepelteknek számtalan vicces és vidám feladatot kellett megoldaniuk, melyek a meghívottak körében óriási sikert arattak. 

Tízéves ismeretség után szombaton örök hűséget fogadott egymásnak Zentai-Major Szabina és Zentai Gergely. Az ifjú pár olyan esküvőről álmodott, amit feledhetetlen hangulata miatt még hosszú évekig emlegetnek meghívottaik. Nem kellett csalódniuk, tökéletes volt az álomesküvő.

Mintegy tízperces késéssel érkezett meg az esküvő helyszínére, a balatonfüredi Tölgyfa csárdához Szabina és Gergő egy fekete, csúcskategóriás BMW-vel. A várakozás alatt a csárda tulajdonosától, Pataki Sándortól megtudtam, fülébe jutott, hogy a városban akad egy réges-régi tábla, amelyen az áll: Magyar Királyi Anyakönyvvezető. Hosszas utánajárás után sikerült megszereznie, két hét alatt restauráltatta, és a fiatal pár kedvéért kiállította a ce- remónia lebonyolítására kijelölt asztal mellé.

Nagy taps fogadta az ifjú párt, a boldogságkapun két cuki csöppség, Hanna és Sára, valamint a menyasszony húga, Petra vezette át őket rózsaszirmokat dobálva.
Krajczné Horváth Renáta anyakönyvvezető meghitt ceremónia keretében adta össze Szabinát és Gergőt, akiket a mintegy százfős vendégsereg pezsgővel köszöntött. Az ifjú feleség dobócsokorral is készült a hajadonoknak: a virágköteg a levegőben háromfelé nyílt, így a hagyományok szerint hárman is készülhetnek a közeljövőben esküvőre. 

Zöld-fehér teríték fogadta a meghívottakat, akik egyetlen feltétellel foglalhattak helyet, belépőként ugyanis mindenkinek sorsjegyet kellett magával hoznia, hogy megalapozza a fiatalok szerencséjét. A vőfély, Vadas György hímzett kötényének zsebébe gyűjtötte a kaparós sorsjegyeket. Az egyik vendég rövid cigiszünetről visszatérve késve akarta leadni a sorsjegyét: - Még be lehet szállni? - majd odanyújtotta a papírlapot. A vőfély tettetett szigorúsággal mondta volna az igenlő választ, de mielőtt még megszólalhatott volna, a meghívott újabb kérdést intézett felé: - Vagy inkább felezünk? Nagy nevetés kíséretében a sorsjegy természetesen a köténybe került.

Ínycsiklandó vacsora következett: újházi tyúkhúsleves, hortobágyi húsos palacsinta, finom töltött húsok, hasábkrumpli, párolt rizs, valamint olívás vegyes saláta volt a menü. A vacsora ideje alatt a Dzsesszert, ezt követően pedig a Trió koktél szolgáltatta a talpalávalót. Ez alatt mondott rövidke pohárköszöntőt lapunk főszerkesztője, Barták Péter is, aki legalább annyi év közös életet és boldogságot kívánt a házasoknak, ahány éves a Napló, vagyis éppen 65 évnyit. 

A lakodalom táncos részét Szabina és Gergő bécsi keringője nyitotta meg. A férj és feleség ekkor köszönte meg a támogatóknak, a partnereknek, a családjuknak és a barátaiknak az esküvői előkészületekben való részvételt és segítséget. Ignácz Ibolya spanyol tánca után a Golding Táncsport Egyesület latin bemutatója következett, ezután pedig a csárda tulajdonosá-nak nászajándékaként Ignácz Ibolya cigány csörgőssel lépett újra színre, majd a Szeibert cigányshow jött. A négy fellépő remek hangulatot varázsolt percek alatt, és néhány lépésre, flikk-flakkra a násznép vállalkozó kedvű tagjait is megtanították.

A nagy mulatságban egyszer csak eltűnt Szabina, de elrablója nem jutott vele sokáig, a csárdát elhagyva Gergő és a vőfély utolérte őket.
Mókás és vidám feladatokat szervezett Vadas György a meghívottaknak és az ifjú párnak, amelyek közül az egyik legnagyobb sikert Gergő vérforraló lambadája aratta. A lányok kánkánt, a fiúk zorbatáncot jártak, s ekkor került le Szabina lábáról a harisnyakötő, amit férje dobott be a még nőtlen ifjak közé. A feleséget komoly próba elé állították, hat meztelen férfilábfejből kellett kiválasztania szaglás és tapintás útján, melyik a szerelméé. Szabina nem sokat teketóriázott, gyakorlatilag azonnal rábökött Gergő lábára.

Természetesen éjfél előtt megbontották a négyemeletes, fehér marcipánnal borított menyasszonyi tortát, amely óriási sikert aratott. A Gyertyafénykeringő idejére hangulatos sötétbe borult a sátor, meghitt pillanatok következtek. Szabina úgy döntött, menyecskeruhában járja el az ilyenkor szokásos táncot, féltette egyedi és egyébként fantasztikusan szép menyasszonyi ruháját. A rövid, szexi piros ruhához passzolva Gergő piros inget húzott.
Hajnal ötig gyakorlatilag szusszanásnyi szünet nem volt, az önfeledt és fesztelen buli ekkor ért véget.

Az eredeti program szerint Szabina és Gergő a nászéjszakát, pontosabban a nászreggelt az Ipoly Szállóban szerette volna tölteni, de miután nem vittek magukkal hétköznapi viseletet, így inkább hazamentek Pétfürdőre. Másnap ébredés után nekiálltak lekaparni a sorsjegyeket, de estig többezres vagy milliós nyereményre nem leltek. Nászútra pénteken indulnak, nyolcnapos földközi-tengeri hajóútra mennek, amivel négy országot érintenek: Olaszországot, Tunéziát, Spanyolországot és Franciaországot. Elmondták, úgy tapasztalták, mindenki jól érezte magát az álomesküvőn, ők leginkább, hisz eddigi életük legboldogabb napja volt a szombati.

Az álomesküvő egyéb részletei

* Vadas György vőfély a vacsora előtt ripityára tört egy tányért: '"E házasság akkor törjön ketté, mikor ez a tányér újra összeáll majd eggyé" - mondta, majd a fiatalok seprűt és lapátot ragadtak, és feltakarították a darabokat.
 
* A futball-világbajnokság jegyében Szabina és Gergő a homloka közé labdát szorított, így kellett eljárni egy pörgős táncot.
 
* Szabinának egy tojást kellett Gergő nadrágjában végiggörgetni alulról felfelé, anélkül, hogy a tojás összetört vagy megrepedt volna.

 

Sokan úgy vélik, minek a házasság, az csak papír meg formaság, hiszen anélkül is lehet szeretni egymást. Ez szerintem csak részben igaz, hiszen a nők többsége azért esküvőről, fehér ruháról, gyűrűről és arról álmodik, hogy ott áll az oltár vagy az anyakönyvvezető előtt imádottjával. És hát a férfiak többsége is hiába ágál ellene, egyszer csak elérkezettnek látja az időt és mégicsak megnősül azzal, akivel úgy gondolja, összetartozik. A pasiknak is be kell látni, szükség van a formaságra, a papírra, a gyűrűre, az anyakönyvvezetőre, mert ez a közös életet, a szerelmet erősíti. A házasságot ellenzők mindig megkérdezik, miben más az életed, hisz semmi sem változott. De kérem, sokat változott: olyan szövetségre léptünk a férjemmel, ami csupán a legközelebbi hozzátartozókkal, anyával, apával jellemző. Szabina és Gergő is jól tudja ezt. Szövetségesek mindörökké. 
 

 

 

 

 

 

 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!