Nyirád

2013.08.29. 08:26

Századik születésnap

Címkék#nyirád

Száz éves születésnapját ünnepelte a napokban Tóth Józsefné, Mariska néni.

Tóth B. Zsuzsa

A település legidősebb polgárát a családja, az Önkormányzat, és a helyi idősek napközijének tagjai is felköszöntötték műsoruk keretében. A miniszterelnök pedig oklevelet küldött részére.

A településen senki sem emlékszik rá, még maga Mariska néni sem, hogy valaha valaki megélt volna ilyen szép kort. Pedig az ünnepelt memóriája igencsak jó, egészségére sincs panasza, ahogy az étvágyára sincs, legfeljebb a hallása romlott meg mára egy kicsit. De Mariska néni még most is elsétálgat a községben, templomba jár, kiballag a temetőbe, otthon pedig szemüveg nélkül olvas újságot, tévét néz, beszélget családtagjaival. Gyermeke ugyan sajnos nincsen, férjét is elveszítette régen, akárcsak testvéreit. Azonban unokahúgáékkal nagyon jó a kapcsolata, ők jelentik számára a családot immár 23 éve. A gyerekek a pótunokái egyben.

Tóth Józsefné, Mariska néni századik születésnapját ünnepelte. A képen unokahúga és annak férje, Fazekas József és Jolika, valamint a polgármester, Sarkadi-Nagy András (jobbra) látható  (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Mariska néni világ életében szorgalmas asszony volt, sokat dolgozott a 11 hold földön, miközben vezette a háztartást, nevelte a ház körüli állatokat, a férje pedig hat éven át a fronton volt. Helyi lány volt, férje ugyancsak nyirádi legény volt, és azt mondja, el sem tudták volna képzelni, hogy máshol éljenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!