Olimpia

2008.08.19. 07:38

<u>Döntős napunk volt Pekingben</u>

<b>Olimpia 2008</b> - A tegnapinap a miénk volt a döntőbe jutás tekintetében. Sportolóink vízre szálltak, s a döntőbe lapátolták magukat. Az nem lehet, hogy ilyen kezdés után ne legyen hamarosan egy fényesen csillogó érmünk...

Deák Dóra

Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor kajak páros 1000 méteren könnyedén hagyta ott ellenfeleit, így a döntőbe jutottak. A világ legjobb stroke-ja, "Kamera" a döntőben már a negyedik olimpiai aranyát lapátolhatja össze, amivel a legeredményesebb kajakos lehet. Reméljük, így lesz!

Döntősök lányaink is, hiszen  a női kajakosok 500 méteres futamában a Kovács Katalinnal, Szabó Gabival, Kozák Danutával, Janics Natasával felálló magyar egység is jól szerepelt. A lányoknak valószínűleg a legnagyobb riválissal, a németekkel kell majd megküzdeni a döntőben.

Az 1000 méteres férfi kajak négyes -  Sík Márton, Beé István, Vereckei Ákos, Bozsik Gábor - pár századmásodperccel lemaradva lett  második a németek mögött, s így döntősök.

A férfiaknál Vajda Attila a döntőbe repítette a hajóját a kenu egyesek 1000 méteres távján, miután az előfutamok során utcahosszal nyerte a saját előfutamát.

Kozmann György és Kiss Tamás kenusaink 1000 méteren nem jutottak a döntőbe egyenes ágon, az előfutamok során "csak" a negyedik helyen végeztek, s ezzel a középdöntőbe jutottak, csakúgy, mint Benkő Zoltán kajak-kenus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!