Olimpia

2016.08.18. 14:32

Mi futni mentünk, nem csatlakozik?

Összes csatornáján adásszünetet tart jövő szombaton egy brit televíziós társaság, hogy ezzel is mozgásra bírja a nézőket, és segítsen egy tömegsportrendezvényt, amely a szigetország sportolóinak a riói olimpián aratott sikereit ünnepli.

Az ITV hét csatornáján augusztus 27-én 9.30-tól lesz egyórás adásszünet, a képernyőn pedig a "Mi futni mentünk, nem csatlakozik?" szöveg lesz olvasható - jelentették be csütörtökön. A példa nélküli lépéssel a társaság a brit sportolókat támogató nemzeti lottótársaság nagyszabású eseményét akarja segíteni: országszerte több ezer sportklub nyílik meg, hogy az emberek ingyenesen új sportokat próbálhassanak ki. A programokon olimpiai érmesek is részt vesznek, köztük Greg Rutherford távolugró, a 2012-es londoni bajnok, aki Rióban bronzérmet nyert.

"Nem kell olimpikonnak lenni ahhoz, hogy valaki a brit csapat tagja legyen" - buzdított a részvételre Rutherford.

Az "I Am Team GB" nevű kezdeményezés szervezői remélik, hogy a riói sikerek - állóképességtől függetlenül - inspirálóan hatnak mindenkire, és ez lesz az eddigi legnagyobb sportnap Nagy-Britanniában.

A brit küldöttség csütörtök délután 19 arany-, 20 ezüst- és 12 bronzéremmel a második helyen állt az olimpia éremtáblázatán az Egyesült Államok mögött és a nyári olimpiákon 1984 óta részt vevő Kína előtt, amelyet a játékok végén még soha nem sikerült megelőznie a BBC szerint.

A vasárnap záruló olimpia előtt 48 érmet vártak a szigetország sportolóitól, akik ezt a számot már most meghaladták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!