Olvasó

2011.01.17. 15:14

A szeretet angyalai

Aki szegény, az a legszegényebb - írta valahol veretes költőnk. Kik jutnak eszünkbe ilyenkor? Hajléktalanok, idősek, munkanélküliek, betegek. Ám vajon szegény-e az, aki olyan gazdagon ajándékoz a saját erejéből, tehetségéből, mint azok a munka nélküli hallgatók, akik az adventi időszakban három alkalommal szereztek szívhez szóló élményt a szeretetre szomjazóknak.

Napló Online

És szegény-e az a hajléktalan vagy idős, aki olyan nyitott szívvel és szeretettel tudja fogadni az összetartozás és a sorsukkal való együttérzés nem anyagiakban kifejeződő megnyilvánulását?
A munkaügyi központ támogatásával jelenleg is futó szociális gondozó és ápoló tanfolyam hallgatói első műsorukat december 21-én megyénk egyik idősek otthona lakóinak adták Győri Ildikó és Tóth József szereplésével. Profi előadásukat jól kiegészítette a csoport többi tagja, akik Mária, a háromkirályok és angyalkórus voltak. Műsoruk címe: Karácsonyi ajándékok.

Sikerült igazi karácsonyi áhítatot és élő betlehemet varázsolni az otthon hatalmas előcsarnokába.
Mindkét szereplő esetében a hivatásválasztás megérlelt életbölcsességek eredménye: Ildikó a horvátországi magyar Pélmonostorról származik, a zágrábi egyetemi évek után világgá fútta a balkáni háború szélvihara: Svájc, Szlovákia, majd Magyarország, Várpalota. Tíz évig csiszolta csodálatos hangját  mely igazi kincs, és amit ihletetten kísér gitárjátékával. Tóth József szabadúszó színész és kényszergazdálkodó Felsőőrsön. Tagja Tihanyi Tóth Csaba vándorszínházának, akik a János vitézzel járják a vidéket, és a Szekszárdi Német Színházban is játszik.


December 22-én délelőtt a Máltai Szeretetszolgálat adott otthont az ott lakó emberek lelkéhez alakított Karácsonyi ajándékoknak. Ildikó vallásos műsora még a legvagányabb utcalakókba is belefojtotta a szót, Jóska elő-adásában pedig A kis gyufaárus kislány csalt könnyeket ezeknek a sokat látott embe-reknek a szemébe. A végén a hallgatósággal együtt szólt a Halleluja.

Ugyancsak 22-én délután Egyházi Lászlóné, Klári, szintén a tanfolyam hallgatója  a kemenesszentpéteri Bíborvirág amatőr néptánccsoport tagja  örvendeztette meg az Életöröm otthon időseit a Sólyi úton. Elhívta kemenesi asszonytársait, akikkel együtt derűs szívvel mutatták be a nemzetközi hírű koreográfus, Töreki Imre bácsi által betanított színvonalas műsort. Nagy tetszést arattak az idősotthon lakói körében, akik szívesen megkóstolták az üveges tánc borosflaskáinak tartalmát, mellyel a vidám asszonycsapat kedveskedett nekik.

A tanfolyam tagjai közül, akik nem vettek részt a műsorokban, pogácsával és könyvadományokkal támogatták a programok utáni beszélgetéseket. A csoport a hétköznapi gyakorlati helyein is sok dicséretet kapott odaadó ápoló és gondozó munkájáért.
Angyalok ők, akik odavisznek egy kis szeretetet, odafigyelést, emberséget, ahova abból a legkevesebb jutott. Irigylésre méltóak, mert hivatásuk lesz, még ha jelenleg a munkanélküliek keserű sorsán osztoznak is.

Angyalok ők, akik békét, szeretetet, szinte családot visznek a legelesettebbek közé. Isten fizesse meg ezt nekik!

Gerendás Lajos,
Veszprém

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!